BIST 9.496
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.480,46
HABER /  GÜNCEL

Ailece öğrencileri zehirliyorlardı

Eskişehir'de uyuşturucu madde ticareti yapan 13 kişilik bir aile polis tarafında yakalandı.

Abone ol

Eskişehir'de düzenlenen ''Yıldırım'' adlı operasyonda teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 13 kişilik aile yakalandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kent dışından temin ettikleri uyuşturucuları özellikle üniversite öğrencilerine ''torbacı'' diye tabir edilen kişiler aracılığıyla satan bir aile olduğu yönünde ihbar alan emniyet güçleri, Cumhuriyet Savcılığının izniyle Gündoğdu Mahallesi'ndeki 7 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi.

Anne, baba, çocukları ve akrabalarıyla teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen Bahtiyar Y, Necla Y, Murat Y, Kadir Y, Erdoğan Y, Kudret Y, Polat Y, N.Y, Nurcan S, Filiz Y, Metin A, Saffet Ç. ile Dilber K'nin yaşadığı 7 evdeki arama ve kontrolde, 8 kilogram esrar, 8 kök Hint keneviri, 1 ecstacy hap, 2 tabanca, 1 tüfek, çok sayıda mermi ve fişek, 2 bıçak, şüphelilerin suçta kullandıkları öne sürülen 2 lüks otomobil, 1580 YTL ve 579 gram altın ziynet eşyası ele geçirildi. Söz konusu 13 kişi, teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

''ÜÇ YILDA 463 OPERASYON DÜZENLENDİ''

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, operasyonun ardından düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği 3 yıl önce, ''burada uyuşturucu yoktu da birden bire uyuşturucu ortaya çıktı'' gibi düşünen sivil vatandaşlar ile kamu kuruluşlarındaki bazı kişilerin bu kanıya kapılmalarının yanlış olduğunu belirterek, kentte uyuşturucu olduğunu planlı ve projeli operasyonlarla ortaya çıkardıklarını söyledi. Eskişehir'de uyuşturucu ticareti yapanları, satanları, planlı operasyonlarla ortaya çıkardıklarını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

''Üç yılda düzenlenen 463 ayrı uyuşturucu operasyonuyla yakalanan 550 kişi adliyeye sevk edildi. Bu, kent polisinin halkından aldığı güçle ne kadar iyi çalıştığının çok güzel bir göstergesidir. Bir kişi birden bire uyuşturucu kullanıp boğulmaya başladığı zaman yavaş yavaş aşağıya doğru düşer. Polise düştüğü bir insan, olay dibe vurmuş demektir. En son noktada polis devreye girer. En son noktaya gelmeden insanlarımız neredeydi? Bu süreç içerisinde bu insanlar, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, vakıflar, dernekler neredeydi? Sonuçla uğraşıyor bazı insanlarımız. Bu kurum ve kuruluşlar, akrabalar, mahalleli, kentli, devletin ilgili kurum ve kuruluşları, yetkili amir ve memurları, özel sektördeki patronları neredeydi?

Çeteleri, uyuşturucu kaçakçılarını, uyuşturucu kullananları yakalıyorum, ondan sonra (Eskişehir'de uyuşturucu arttı) diyorlar. Ben sonucu ortaya çıkarıyorum.'' Anne, baba, patron, kamu kurum ve kuruluşundaki insanların hepsini göreve davet ettiğini belirten Yücel, ''Polisin başarısını, (burada uyuşturucu arttı) diye konuşanlara ithaf ediyorum'' dedi.