BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75
HABER /  GÜNCEL

Şehit ve gazi yakınlarına müjde

Fatma Şahin yağtığı açıklamayla şehit yakınları için müjde niteliğindeki çalışmanın ayrıntılarını paylaştı

Abone ol

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, ''Dün Meclis'ten geçen şehit yakınları, gaziler ve terör mağdurlarına ilişkin düzenleme'' konusundaki soruya, sivil toplum kuruluşları ve ilgili bakanlıklarla yapılan görüşmelerin ardından tüm ilgililerin de katılımıyla temel bir yasa hazırladıklarını belirtti.

Söz konusu düzenleme öncesi şehit yakınları ve gazilerin bir istihdam hakkı olduğunu hatırlatan Şahin, bu hakkın genellikle kardeşler tarafından kullanıldığını bildirdi. Bu nedenle şehitlerin çocuğunun, eşinin bu haktan mahrum kalabildiğine dikkat çeken Şahin, ''Bu çıkardığımız paketle ikinci iş hakkını verdik. Hatta eğer eş yoksa, çocuk yoksa, annenin, babanın da bunu kullanabileceği çok geniş bir düzenleme yapıldı'' diye konuştu.

MUHTAÇLIK BELGESİNE YENİ DÜZENLEME


Şehit er ve erbaşların ailelerinden istenilen muhtaçlık belgesine ilişkin de düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan Bakan Şahin, ''Muhtaçlık belgesini alamayan şehit aileleri anlaşmalı boşanmalara gitmek zorunda kalıyordu. Bunların hepsi kaldırıldı ve mali olarak ciddi düzenlemeler yapıldı. Alt limit belirlendi. Net asgari ücretin altında olmayacak şekilde düzenleme yapıldı'' dedi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR


Özellikle büyükşehirlerde terör mağduru olan ve terörle mücadeleden zarar gören vatandaşların olduğunu da anlatan Şahin, bunun Güngören ve Bağcılar'da yaşanan terörist saldırılarda görüldüğünü söyledi.

Düzenlemeyle bu konudaki mağduriyetin giderilmesine yönelik önemli çalışmaların yapıldığını belirten Şahin, ''Onların maaşa bağlanacağı önemli bir çalışma yapıldı'' diye konuştu.
Bakan Şahin, düzenlemeyle gazilerin yaşadığı bazı sorunların da ortadan kaldırıldığını ifade ederek, ''Kendisine bakamayacak şekilde sağlık sorunu olan gazilerimize de evde bakım ücreti dediğimiz iki asgari ücret bağlandı. Onların ulaştırmayla ilgili sorunları vardı, toplu konutla ilgili sorunları vardı. Bunların hepsi düzenlendi ve düzeltildi'' dedi.