BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  GÜNCEL

Aile hekimliğine yeni bir düzenleme geliyor

Aile hekimliğinde yeniliklerin üzerine bir yenisi daha eklendi.İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, diğer illere de örnek olacak bir karara imza attı.

Abone ol

İzmir’de aile hekiminden memnun olmayan vatandaş, bundan böyle ilçesindeki toplum sağlığı merkezine gitmeyecek, istediği aile hekimine doğrudan başvurup değişiklik kaydını yaptırabilecek.

Böylece ildeki bin 123 aile hekimi, başvuran vatandaşı kayıtlarına alabilecek; hem vatandaşa kolaylık hem de aile hekimlerinin hasta kaybetmemek için yakından ilgilenmesi sağlanacak. İzmir’de daha önce 30 ilçede belirlenen toplum sağlığı merkezlerinde aile hekimi değişikliği yapabiliyordu. Bu kararı, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nin, kişilerin aile hekimini seçebileceği bölgeleri belirleyen 8. maddesine göre aldıklarını belirten İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ali Iravul, “Söz konusu maddede, 'Aile hekimi değişikliği, kişilerin yazılı talebi üzerine hizmet almak istediği aile hekimince veya ilgili toplum sağlığı merkezince yapılır.' ifadesi yer alıyor. Maddedeki ‘veya’ kelimesine istinaden, değişikliği aile hekimlerine verdik. Dört yıl boyunca bilinçli olarak, aile hekimi değişikliğini toplum sağlığı merkezlerinde yaptık. Şimdi sistemin oturduğunu görünce böyle bir karar aldık.” dedi.