BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71
HABER /  GÜNCEL

Aile bakanından şaşırtan tecavüz açıklaması

Bakan Ayşenur İslam, 15 yaşındaki bir çocuğun Bahçelievler Yetiştirme Yurdu’nda tecavüze uğradığı iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 15 yaşındaki bir çocuğun Bahçelievler Yetiştirme Yurdu’nda tecavüze uğradığı iddialarını yalanladı. İslam herkesi şaşırtan bir açıklamaya imza atarak, “Çocuk bize hamile olarak gelmiş" dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bir gazetede yer alan "devlet koruması altında bulunan 15 yaşındaki K.D. hamile kaldığı" yönündeki haberlerle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Ayşenur İslam, çocuk ve ailesinin Arnavutköy Çocuk Büro Amirliği’ne başvurarak çocuğun cinsel istismara uğradığı ihbarını yaptıklarını söyledi.

'ÇOCUK BİZE HAMİLE GELMİŞ' 

Mahkeme süreci devam ederken çocuğun rahatsızlandığını ve doğal yollarla bebeğin düştüğünü anlatan İslam "Yurtta bir tecavüz söz konusu değil. Çocuk bize hamile olarak gelmiş" dedi.

Ailenin bakanlıktan yardım istediğini belirten İslam, "Müracaat edildiğinde çocuk tecavüze uğramış ve hamile. Ailenin müracaatından sonra biz korumaya alıyoruz" diye konuştu.

Bakan Ayşenur İslam, K.D.’ye psikolojik yardım, eğitim yardımı ve ailesine destek vereceklerini vurguladı.

İslam, başarılı bir öğrenci olan çocuğun durumunun şu anda çok iyi olduğunu dile getirdi. Gazetecilerden de ricada bulunan Bakan İslam, çocuğun kimliğinin deşifre edilmemesini istedi.

KORUMA ALTINDAKİ KIZ TECAVÜZE UĞRADI İDDİASI