BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.412,41
HABER /  SAĞLIK

AIDS bulaşıcılığını kaybedecek!

Bilim adamları, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir araya gelerek bir çalışma üzerine yoğunlaştı

Abone ol

''Kazanılmış Bağışıklığın Yitimi Sendromu'' olan ölümcül AIDS hastalığına 25 yıldır çare arayan bilim adamları, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir araya gelerek, tedavi yöntemi olarak kullanılan aşının geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Başkent Bangkok'taki Centara Kongre Merkezi'nde bir araya gelen bilim adamları, dar bütçelerle araştırma ve geliştirmesi yapılan AIDS aşısının geliştirilmesi konusunda karşılıklı görüş bildirdi.

Aşının geliştirilmesi konusunda araştırmalarla sabit deneylerin açıklandığı konferansta bilim adamları, antiretroviral ilaçların uygulandığı virüslü bir kişi tarafından alınan kan örneklerinin ilaçların kullanımından sonra daha önce enfekte olmayan birine enjekte edildiğinde bulaşmadığını belirtti. Bilim adamları, mevcut aşıdaki antikorların geliştirilmesiyle nötralize edilmesi durumunda başarı sağlanırsa antikorların insan vücudundaki HIV virüsünü etkisiz hale getireceğini kaydetti.

Konferansın organizatörlerinden AIDS Aşısı Avukatlık Koalisyonu Başkanı Mitchell Warren, bu yılki toplantının güvenli ve etkili bir AIDS aşısının geliştirilmesi adına bilimsel ve kurumsal açıdan önemli bir yerde olduğunu belirtti. Mevcut aşının geliştirilerek 2009 yılında denekler üzerinde denendiğinde etkili sonuçlar bıraktığını ifade eden Warren, AIDS aşısının mümkün olduğunu ifade etti.

İki yıl önce binlerce gönüllünün katılımıyla yapılan deney sonucu aşının, ölümcül AIDS virüsünün bulaşma riskini azalttığı sonucuna varıldığını belirten Warren, deney sürecinin henüz tamamlanmadığını, bu nedenle aşının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı
Dünya genelinde her gün 7 bin 500 kişi AIDS virüsü kapıyor.