BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk'ten fırsatçı suçlaması

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili CHP'nin tavrını eleştirdi.

Abone ol

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Gezi Parkı protestolarında CHP'nin tavrının fırsatçılık olduğunu öne sürdü.

Ahmet Türk, Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi'nin yaptıracağı Mehmet Uzun Parkı'nın temel atma törenine katıldı. Törende gazetecilerin sorularını yanıtlaya Ahmet Türk, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili şunları söyledi:

Çoğunlukta iktidarda olsanız, halkın sesine kulak vermeyecek bir mantıkla siyaset yürütürseniz elbette ki siyaset tıkanır. Bu kendileri için ders olmalı. Başbakan ve hükümet halkın iradesini, düşüncesini almadan ortaya konulan projelerin asla karşılık bulmayacağını kendileri görmeye başladı. Bizim özlediğimiz Türkiye'nin her alanında haksızlığa karşı ortak duyarlılığın gelişmesidir. Kürt coğrafyasında insanlık dışı olayları biz görmezlikten gelirsek, Gezi Parkı'ndaki eylemin de çok fazla karşılığı, yansıması olmaz. Ama biz Gezi Parkı'yla, Kürdistan'da yaşanan acıları, yürütülen hukuk dışı politikaları ortak bir dille ortak bir duruşla bunu protesto edersek o zaman halkların kardeşliğini sağlarız.

CHP'NİN TAVRINI FIRSATÇILIK OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Ahmet Türk, bir halkın geliştirdiği bir eylemin arkasında saklanmak veya önüne geçmeyi ahlaki bulmadıklarını, halkın taleplerini ortaya koyacak bir duruştan sonra destek vermek gerektiğini söyledi. Ahmet Türk, "Ama, gidip onun üzerine konma gibi, o eylemi kendi siyasi amaçları doğrultusunda belli bir noktaya taşımayı doğru bulmuyoruz. Bu nedenle CHP'nin bu tavrını fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, siyasi bir kimlikle değil doğaya ve çevreye olan borcunu ödemek için orada olduğunu da söyleyen Türk, Siyasi bir amaçla veya parti anlayışla orda değildi. Büyük bir ciddiyetle doğaya sahip çıkanlarla birlikteydi. Kendisi de açıklamalarında, eylemlerin o kutsal amacı aşan, başka noktaya taşıyan anlayışları eleştirdi dedi.

TOMA'LARIN DİYARBAKIR'DAN ANKARAYA GİTMESİ SÜREÇLE İLGİLİDİR

Ahmet Türk, yakın bir tarihe kadar Diyarbakır'a özel kuvvetlerin geldiğini ancak şimdi Diyarbakır'dan Ankara'ya Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) gittiğini gördüklerini söyledi.

Türk, "Bu bir yerde süreçle de ilgilidir. Ama TOMA'lar olmasın, hiçbir yerde halkın üzerine sürülmemesini isteriz. Bazı fırsatçıları veya bu doğru eylemi destekleyen halkı farklı bir noktaya çekenler olabileceğini de tahmin ediyoruz. Biz özgürlükleri, demokrasiyi herkes için istiyoruz" dedi.

Şırnak'ın Irak sınırında PKK'lıların ateş açması sonucu 1 askerin yaralanmasıyla ilgili olarak da Ahmet Türk, "Bu süreç başlarken bu sıkıntıların olacağını Öcalan da söylemişti. Biz medya ve halkıyla bu provokasyonlara meydan vermeyecek bir yaklaşımı ortaya koyarsak bu sıkıntılar aşılır. Binlerce insan o alana gitti. Sorun çözüldü, tatsızlıkta tatlıya bağlandı. Ortaklaşmamız gerekir" dedi.

PKK'lıların çekilmesinin acıların yaşanmayacağı bir sürecin sürekli olarak devam etmesi anlamına gelmeyeceğini söyleyen Ahmet Türk, "Kürtlerin geleceğiyle ilgili farklı bir yaklaşım ortaya konulmadığı takdirde elbetteki Kürtler bu taleplerinden vazgeçmeyecek ve direnecektir" diye konuştu