BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk'ten CHP'ye mesaj

Ahmet Türk yeni dönemde ulusalcıların etkisinin kırılacağını söyleyerek, "Kürtlerin barış talebine karşı olanlar deşifre edilmeli" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Mardin milletvekili Ahmet Türk, Öcalan'ın mektubu ile gelinen noktayı değerlendirdi. Türk, CHP'ye seslenerek "Artık kimse kimseyi kandırmasın rengini ortaya koysun" dedi.

Yeni dönemde ayrıca ulusalcı kesimin etkisinin kırılması için de çalışmalar yapacaklarını söyleyen Ahmet Türk son olarak CHP'nin rolüne ilişkin de şöyle konuştu:

"Bunların sürece katkı vermeleri halinde güçlü bir barış rüzgarı eseceği gibi, karşı çıkmaları durumda ise tarihi vebal içinde olacakları mesajının kendilerine verilmesi gerekiyor. Bu konuda Türk ve Kürt aydınlarının doğru bir şekilde örgütleyip Kürtlerin bu barış talebine karşı çıkanlar deşifre edilmeli. Artık kimse kimseyi aldatmasın, rengini ortaya koymalı."

KÜRTLER REHAVETE KAPILIRSA BİTERİZ

Yaşanların tarihi bir süreç ve değişim olduğuna dikkat çeken DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk devamla şu görüşlerini dile getirdi:

"Sayın Öcalan'ın da mesajında açıkça dile getirdiği gibi bu dönem mücadeleden vazgeçme değildir, tam tersine mücadelenin geliştirilmesidir. Kişisel düşüncelerimi de biraz dile getirmek istiyorum. Aslında bugünden sonra yük siyasetçilerin ve Kürt halkının sırtına daha ağır bir şekilde binmiştir. Eğer bugünden itibaren doğru bir politika, ortak bir mücadele ruhuyla bu sürece katılırsa, bu önemli katkılar sunar. Ama Kürtler rehavete kapılırsa, işte 'Öcalan süreci başlattı, biz de seyredelim' gibi bir yaklaşımın içinde olunursa çok şeyi kaybedebiliriz.

'SAVAŞIN DA BARIŞIN DA RİSKİ VAR'

Kürtlerin endişe ve korkularını normal karşılanması gerektiğini belirten Ahmet Türk "Kervan bazen yolda da diziliyor. Ben bu umuttayım. Ama unutmayalım ki savaş ta bir risktir, barış da bir risktir" dedi.

Kişisel olarak "Kürtlerin kaybedecek bir şeyi yoktur" düşüncesine sahip olduğunu anlatan Türk, "Kürtler burada yeni bir dönemin kapısını da açıyor. Sadece Kürt-Türk kanının durması açısından bakmamak lazım. Ortadoğu'nun yeniden değişim ve dönüşümün kapısını aralıyor. Bugün dört parçada yaşayan Kürt halkının değişim sürecine katılması Ortadoğu'daki demokratik değişimi açısından da çok önemlidir" şeklinde konuştu.

KÜRT TARAFI RİSK ALIYOR

Öcalan'ın mesajından sonra Kürtlerin mücadelesini "terörizm" olarak yansıtmaya çalışanları zora sokacağını belirten DTK Eşbaşkanı "Kürt tarafı risk alıyor, fakat devletin geçmişteki politikalarındaki ısrarları dünya gözünde çözüm istemeyen taraf olarak ortaya çıkacaktır" dedi.