BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk Kürtler için silah istedi

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, IŞİD'le çatışan Kürt gruplara silah yardımı yapılması çağrısında bulundu.

Abone ol

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürt grupları ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalara değinerek, zulüm gören Kürtlerin vahşi bir çetenin hedefi haline geldiğini belirterek, mazlum insanların kendilerini savunmaları için silaha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

OTOGARA GİTTİ 

Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Türkiye'ye sığınan Ezidilere ilişkin, "Bu çocukların geleceğini elinden almak kimsenin haddi değildir" dedi.

Roth, beraberinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, bazı Alman milletvekilleri ve yardım derneklerinin temsilcileriyle Yalım Mahallesi'ndeki otogara yerleştirilen Ezidi aileleri ziyaret etti.

Ezidilerle bir süre görüşen Roth, burada yaptığı açıklamada, desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ezidilerin büyük bir zulümden kaçarak bu bölgeye sığındığını dile getiren Roth, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Türk'ün büyük katkıları ve desteğiyle bu insanların huzur bulduğunu görebiliyoruz. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama buradaki insanlara yardımların yapılmasında Türkiye devletinin ve uluslararası kuruluşların desteği gerekiyor. Bu çocukların geleceğini elinden almak kimsenin haddi değildir."

SİLAHA İHTİYAÇ VAR

Başkan Türk ise Suriye'de bazı Kürt grupları ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalara değinerek, zulüm gören Kürtlerin vahşi bir çetenin hedefi haline geldiğini belirterek, mazlum insanların kendilerini savunmaları için silaha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Koalisyon gücünün Kürtlere silah ulaştırması gerektiğini savunan Türk, şöyle devam etti:

"Bunun dışında yapılan yardımlar insanidir. Ama bu insani yardımlar, Kürtleri bu zulüm ve acıdan kurtaramaz. Türkiye Cumhuriyeti devleti de artık kararını verecek. Bin yıldan beri beraber yaşadığı Kürtleri mi yoksa onları mı seçecek? Buna karar vermesi gerek. Bu önemli dönemde Türkiye Cumhuriyeti bin yıldan beri 'kardeş' dediği Kürtleri kucaklayacak bir anlayışı ortaya koymazsa bu kardeşlik ortadan kalkacak. Bu konuda gerçekten bir kırılma noktası yaşıyoruz. "

Roth, Mardin'den ayrıldıktan sonra Diyarbakır'da Yenişehir Spor Tesislerine yerleştirilen Yezidileri de ziyaret etti.