BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk: Genç olsaydım elime silah alıp savaşırdım!

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, IŞİD'in Rojava Kürtlerini hedef alan saldırılarını yorumladığı açıklamasında çarpıcı ifadeler kullandı...

Abone ol

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, IŞİD’in Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'daki Kobani kantonunu hedef alan saldırılarına çarpıcı bir tepki gösterdi.

GENÇ OLSAYDIM SAVAŞIRDIM

“Genç olsaydım Kobani’ye giderek halkımın saflarında IŞİD çetelerine karşı savaşırdım” diyen Türk, Kürdistan Demokrat Partisi ve diğer Kürt örgütlerini de Kobani direnişine destek olmaya çağırdı.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin Kobani’ye dönük saldırısına tepkiler sürüyor. Sınırda basın açıklaması yapmanın yeterli olmayacağını savunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Hayatım boyunca silaha ve şiddete karşı duran biri olarak, şu anda sağlık durumum ve yaşım elverseydi Kobani’ye giderek, katliamcı IŞİD çetelerine karşı halkımın safında yer alırdım.” dedi.

BİR YERDE KATLİAM VARSA ORADA OLACAKSIN

Türkiye’de yapılacak çalışmaların basın açıklamasını aşması gerektiğini belirten Türk, Kürdistan Demokrat Partisi ve diğer Kürt örgütlerine de seslendi. Siyaseten farklı olmanın suskunluğa gerekçe olamayacağının altını çizen Türk, “Bu tür bir anlayışı artık Kürtler kabul etmez. Bir yerde halkın katlediliyorsa orada olacaksın ve halkını savunacaksın. Dinimizde de bu böyledir. Bir yerde zulüm varsa ve bu zulme sessiz kalıyorsanız sizler de bu zulmün ortağısınız demektir. Kimse halkına yapılan zulme ortak olmanın vebalini taşıyamaz.” dedi.

KOBANİ KERKÜK, KERKÜK KOBANİ'DİR!

Türk son olarak “Kobani Kerkük’tür, Kerkük Kobani’dir” diyerek tüm Kürtleri ulusal birlik anlayışı içerisinde ortak direnişe davet etti.