BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  MEDYA

Ahmet Şık'tan Ekrem Dumanlı'ya görüşme yanıtı

Cemaatçi polislerin tutukladığı iddia edilen Ahmet Şık, 14 operasyonunda gözaltına alınan Ekrem Dumanlı'nın görüşme talebine yanıt verdi.

Abone ol

Cemaat'in emniyet içindeki yapılanmasıyla ilgili İmamın Ordusu isimli kitap yazdığı sırada OdaTV davası kapsamında tutuklanan ve 1 yıl Silivri Cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Ahmet Şık'ın, cemaate yakın medya kuruluşlarına yönelik olarak başlatılan operasyona yaptığı yorum ve Dumanlı'dan aldığı mesajla ilgili açıklamalar yaptı.

CEMAATİN BUGÜN YAŞADIĞI FAŞİZMDİR

Ahmet Şık'ın attığı tweette "Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat'in bugün yaşadığının adı da faşizmdir" sözlerine Zaman gazetesinden ve Ekrem Dumanlı'dan teşekkür mesajı geldi.

DUMANLI AHMET ŞIK'A HABER GÖNDERDİ

Şık'ın attığı tweeti retweet eden Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, "Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık" diye paylaşımda bulundu.

Zaman gazetesi genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı ise gözaltına alınmadan hemen önce gazeteci Ahmet Şık'a teşekkür etti.

Ahmet Şık'ın Twitter'dan paylaştığı mesajın üzerine Dumanlı "Tweet attığını duydum. Selamımı söyleyin, tebrik ettiğimi söyleyin" dedi. İbrahim Doğan'ın yazdığına göre Dumanlı çıktıktan sonra ilk görüşeceği kişilerden birinin Ahmet Şık olacağını belirtti.

AHMET ŞIK, EKREM DUMANLI İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Dün gece Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı'na konukları Habertürk gazetesi yazarı Ruşen Çakır, gazeteciler Ahmet Şık ve İsmail Saymaz oldu. Üç isim 14 Aralık operasyonunun perde arkasını konuştu. Bu sırada konu Ahmet Şık'ın Ekrem Dumanlı'nın çağrısına nasıl yanıt vereceği oldu.

Ahmet Şık, Dumanlı'nın mesajı üzerine "kendisine geçmiş olsun" dileğini ilettiğini ancak görüşmeyeceğini söyledi.

GEÇMİŞ OLSUN DEDİM AMA GÖRÜŞMEYECEĞİM

Ahmet Şık: Beni aradı İbrahim Bey, aslında söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama, şimdi gözaltına olan biri var. Umarım tutuklanmaz. Ben kendisine şey dedim. Teşekkür ettim, geçmiş olsun dedim ve görüşmeyeceğimi söyledim.

Didem Arslan: Görüşmek istiyor seninle...

BENİM İNANÇ SİSTEMİMDE HELALLEŞMEK YOK

Ahmet Şık: Söylemiş ama, ben görüşmek istemiyorum kendisiyle. Bi' kere bakın, önce şunu belirtmenin faydası olduğunu düşünüyorum. Benim inanç sistemimde tanrı yok, din yok. Dolayısıyla helalleşme de yok. Ben burada yaşadım bunu, tıpkı diğerleri gibi. Bu dünyada da hesap sorulmasından yanayım.

Didem Arslan: Beni yanlış anlamasınlar diyorsun yani...

SİLİVRİ'DEKİ KONUŞMAMIN ARKASINDAYIM

Ahmet Şık: Hayır. İsterlerse yanlış anlasınlar. Burada ilk kez bir fırsat çıktı anlatıyorum ben de... Ben burada hesap sorulmasını istiyorum. Ama burada bir rövanşist şeyden bahsetmiyorum. Kendilerinin yaptığı gibi bir şeyden değil, gerçekten hukukun evrensel değerlerinin üzerinden, iktidarlarının, güç odaklarının sopası olmamış bir yargı üzerinden, gerçekten, gerçek değerler üzerinden, gerçek suçlunun gerçek suçu üzerinden yargılanacağı bir soruşturma talep ediyorum. O yüzden de 12 Mart 2012 günü, Silivri Cezaevi kapısında yaptığım konuşmanın arkasındayım.

CEMAAT VE AKP YARGILANACAK KİMSE ENSEYİ KARARTMASIN

Didem Arslan: Ben de onu soracaktım. O konuşmada söylediğin cümleleri...

Ahmet Şık: Evet. Bu mesele Ahmet Şık meselesi değil, bu ülkede bir oyun sahnelendi. Tetikçisi Cemaattir, siyasal gücü AKP iktidarıdır. İkisinin bir arada, yargılandığı, gerçekten, adaletli, hakkaniyetli bir soruşturmayla yargılandıktan sonra o polisler, hakimler, savcılar ve siyasi iktidardakiler cezaevine girecekler. Bu kadar basit benim için. Ben hala sözümün arkasındayım. Kimse de enseyi karartmasın. O gün gelecek.

İŞTE AHMET ŞIK'IN O AÇIKLAMALARI