BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Şık'tan bomba cemaat iddiası!

Gazeteci Ahmet Şık, cemaat operasyonu ve AK Parti- cemaat kavgası üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cemaat medyasına yapılan operasyonun ardından attığı tweetle gündeme gelen Ahmet Şık, Habertürk'ten Ruşen Çakır'ın sorularını cevapladı. Ergenekon davası, AK Parti cemaat çatışması gibi konular hakkında görüşlerini paylaşan Ahmet Şık, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmalarına karşı attığı tweetin nedeni de açıkladı.

Cemaatin kendisine yönelik hareketlerinde samimiyetsiz olduğunu söyleyen Şık, "Bana yönelik suçlamalarda bir samimiyet aramıyorum tabii ki çünkü benimle ilgili süreci planlayanların Cemaat unsurları olduğunu düşünüyorum. Tabii AKP’nin verdiği siyasi destekle birlikte" dedi. 

"GİDİN HAYATIMDAN ÖZÜR İSTEMİYORUM"

Son dönemde bir özür dileme furyası çıktığının altını çizen Ahmet Şık, bu durumu şöyle değerlendirdi: "Şimdi Ahmet’ten, Nedim’den özür dileme furyası var. Son yıllarda yaşanan süreçteki haksızlıkları biz temsil etmiyoruz ki! Gidin hayatımdan, özür istemiyorum. Çok ahlaksız ve samimiyetsiz buluyorum. Yok “Kullanılmışım”, yok “Aptalmışım” sözlerini bıraksınlar. Aklımla alay etmesinler. Cemaat’in de, AKP’nin de ne olduğunu biliyorum. Beni kandırmak mümkün değil. Kananın da aklından şüphe ederim".

ahmetsik.jpg"MESLEĞİMİ SAVUNDUM"

Twitter'dan Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili mesleğimi savundum ifadesini kullanırken şunları şöyledi: "Attığım twit ile Ekrem Dumanlı’yı veya Cemaat’i değil hukuku, mesleğimi savundum. Çünkü bu operasyon önümüze gelecek bir riski de barındırıyor. AKP eğer önündeki bütün engelleri ortadan kaldırırsa bu ülke nasıl yaşanır hale gelecek bilmiyorum. Bu konuda çok ciddi bir risk var ama sadece bu kaygıyla söylemedim. Basın ve ifade özgürlüğünün önemine inanıyorum. Siyasi kimliği ne olursa olsun herkesin düşündüklerini ifade etme hakkı olduğuna inanıyorum ama bu Zaman’ın mesleki olarak ayıplarını örttüğü anlamına gelmesin"

MİT RAPORU YÜZÜNDEN Mİ İÇERİ ALINDI?

"Bir haber kaynağım MİT’in, Cemaat’in ele geçirilen dijital arşivi üzerinden ciddi bir rapor hazırladığını ve bunu bana verebileceğini söylemişti" diyen Ahmet Şık, Ergenekon davası sürecinde içeriye alınmasının nedenini bu rapora kitabında yer verecek olmasına bağlıyor. Şık konuyla ilgili detayları şöyle veriyor:

"Ben tutuklanmadan önce avukatım Fikret Abi (İlkiz) “Hakkında çok şaibe çıkarıyorlar ve çıkaracaklar, kitabı bitirmeyi bekleme, taslak halinde bas gitsin. İnsanlar senin nerede durduğunu anlasın” dedi. “Tamam” dedim ama bir şey beklediğimi de söyledim. Açıkça da söylemiyordum telefonda ama söylesem olurmuş. Zaten biliyorlarmış. Zekeriya Öz sorguda sürekli “O beklediğin şey ne?” diye sordu. Sana ne? Bir defa senin haddin değil onu sormak. Ama o soru neden Zekeriya Öz’ün karşısına çıkarıldığımı gösterdi"