BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  SEÇİM

Ahmet Özal'ın bomba 2015 genel seçim kararı

2015 genel seçiminde HDP'den aday olması beklenen Ahmet Özal, herkesi şaşırttı. Ahmet Özal, BBP-Saadet Partisi ittifakının Mardin adayı oldu.

Abone ol

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın 2015 genel seçim kararı herkesi şaşırttı. Ahmet Özal'ın HDP'den aday olması beklenirken, bu partiye taban tabana zıt olan BBP'nin içinde yer aldığı ittifakın adayı oldu.

Ahmet Özal'ın Kürt ve sol tandanslı HDP'den adaylık düşünürken, Türk milliyetçisi ve sağ bir koalisyondan aday olması, üstelik de Mardin gibi HDP'nin güçlü olduğu bir ili tercih etmesi herkese sürpriz oldu.

Ahmet Özal 2015 genel seçimi için, "HDP'den teklif gelirse değerlendireceğim, çünkü önümüzdeki dönem önemlidir" açıklamasını yapmıştı.

HDP TEKLİF GÖTÜRMEDİ BBP'DEN ADAY OLDU

Ahmet Özal'ın, Saadet Partisi çatısı altında kurulan 'Milli İttifak'ın Mardin birinci sıra adayı olduğu ifade edildi.

Ahmet Özal'ın daha önce HDP'den aday olabileceği belirtilmiş, kendisi de böyle bir teklif gelmesi halinde düşüneceğini kaydetmişti. Ancak bu teklif yapılmadı. Özal ise sürpriz şekilde Saadet Partisi-BBP ittifakının adayı oldu.

7 Nisan günü ortak listelerini YSK'ya sunan SP-BBP'nin birçok yeri boş bıraktığı öğrenildi. SP-BBP ittifakının bu yerleri teklif götürülen isimlerden gelecek yanıtlar için beklettiği söyleniyor.

AHMET ÖZAL HDP ADAYLIĞI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Yeniden siyasete dönme kararı alan Ahmet Özal 7 Haziran seçimleri için, "HDP'den teklif gelirse değerlendireceğim, çünkü önümüzdeki dönem önemlidir" açıklamasını yaptı.

HDP'DEN TEKLİF GELİRSE...

Yeni kurduğu Ana Parti'yi seçimlere sokamayan Ahmet Özal'ın HDP'den aday olacağı ileri sürülmüştü. Özal iddiaları KRT TV'de Çağlar Cilara'nın programında yanıtladı. Şimdiye kadar HDP ile adaylık görüşmesi yapmadığını söyleyen Özal, HDP'den teklif gelirse olumlu anlamda değerlendireceğini söyledi. Özal HDP'nin son dönemlerindeki çalışmalarını da takdir etti ve şöyle konuştu:

ÖNEMİZDEKİ DÖNEM ÖNEMLİ

"Sadece HDP ile değil, değişik partilerle görüşmelerimiz oldu. HDP'den henüz teklif gelmiş değil. HDP Türkiye'nin yüzde 10 oy alma potansiyeli olan bir partisi. Son zamanlarda, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ortaya koyduğu Türkiye partisi olma yolundaki çabalarını takdir ediyorum. HDP'deki milletvekillerini yıllardır tanırım. Ben her parti ile görüşür, herkesin fikrini alırım. HDP'den teklif gelirse değerlendireceğim, çünkü önümüzdeki dönem önemlidir"

Cilara HDP'den gelecek teklifi olumlu mu değerlendireceksiniz diye sordu Özal'dan 'olumlu olabilir, şartlara bağlı' yanıtını aldı.