BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Özal'dan adaylık şartı

DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal'ın adaylığı Tansu Çiller'e bağlı

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı  Ahmet Özal, 15-16 Ocak 2011 tarihinde Demokrat Parti'nin kongresinde Tansu Çiller aday değilse genel başkanlığa aday olacağını ilan etti.

ÖZEL GÖRÜŞME


Dolmabahçe'de Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Başbakan Erdoğan ile görüşen Özal çıkışta ilginç açıklamalarda bulundu.  Özal, ''Sizi Başbakan mı çağırdı? Babanızla ilgili konular gündeme geldi mi?'' sorusuna, ''Evet. Babamla ilgili bir şey değil, özel'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''DP kongreye gidiyor. Tansu Çiller yeniden siyasete dönüyor mu?'' sorusuna ise Ahmet Özal, şu yanıtı verdi:

"ADAY DEĞİLSE BEN ADAYIM"

''Tansu Çiller'in yeniden siyasete dönüp dönmeyeceğini bilmiyorum. Onu kendisi takdir edecektir. Adaylığım konusunda aynı yerdeyim. Tansu Çiller aday olursa aday olmayı düşünmem. Çünkü Tansu Hanım bu partinin hem genel başkanlığını hem de başbakanlık yapmıştır. Onun karşısında aday olmak benim siyasi terbiyemle bağdaşmaz. Ama kendisi bunun kararını belirler. Eğer Tansu Çiller aday olmazsa, ki bunu yarın öbür gün açıklayacaktır eminim, her ne açıklarsa kararına hepimizin saygı duyması gerekir. O olmazsa ben aday olacağımı açıklamıştım. Ocak 15'te kongremiz var. Tansu Çiller aday değilse, genel başkanlığa adayım.''

ÇİLLER İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

'Tansu Çiller ile görüşecek misiniz?' sorusu üzerine Özal, ''Şu anda öyle bir kararım yok, ama ileriki günlerde olabilir. Kongreye bir ay var. Başka adaylar da çıkabilir, çıkmayabilir'' dedi.

MEDYAYA DÖNMEYECEK

''Medyaya dönmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine ise Özal, ''Hem siyaset hem medya olmaz. O çok zor. O işler biraz uluslararası büyük firmaların işi olmaya başladı'' diye konuştu. 

TURGUT ÖZAL'IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN İDDİALAR

Ahmet Özal, bir gazetecinin, ''Turgut Özal'ın vefatına ilişkin Devlet Denetleme Kurulu'nun ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması ne aşamada?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''İkisi de devam ediyor. Şu anda bizim de tanımadığımız, bilmediğimiz, daha sonradan çıkan şahitlerin çağrıldığını duyduk. Hatta bazı gönüllü şahitlerin gelmeye başladığını duyduk. Tahmin ediyorum, hem suikast hem de vefatla ilgili çalışmalar 6 ay daha devam eder. Çok derinleştiğini gördüm. İyi bir çalışma yapılıyor. Hatta bu çalışmalar sadece rahmetli babamla ilgili değil. 1993 yılıyla ilgili. Eşref Bitlis Paşa, Uğur Mumcu gibi 1993 yılını kapsayan enteresan olayların ve önemli insanların, faili meçhullerin tamamına doğru gidiyor. 1993 ile 1998 arası. Zaten 93 yılı bana göre bu işin başlangıcı açısından en önemli yıldır. 99 yılına kadar bu karanlık yıllar devam ediyor. Bir kutu açıyorsunuz, öteki çıkıyor, öbür kutuyu açıyorsunuz, öbür kutu çıkıyor gibi. Birbirine bağlı olarak çıkıyor. Çalışmalar iyi gidiyor, memnunum.''