BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Özal: Babamı derin devlet öldürdü

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla açılan davada oğlu Ahmet Özal tanık olarak dinlendi

Abone ol

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla açılan davada oğlu Ahmet Özal tanık olarak dinlendi. Babasının zehirlendiği iddiasını yineleyen Özal, Uğur Mumcu ile Turgut Özal'ın aynı derin yapı tarafından infaz edildiğini savundu.

NTV'den Gökhan Gerçek'in haberine göre "8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, zehirlenerek mi öldürüldü?" sorusuna yanıt aranan Özal Davası'nın 2. duruşmasına, Ahmet Özal'ın açıklamaları damga vurdu.

Ahmet Özal, babasını derin devlet olarak tanımladığı yapının öldürdüğünü iddia etti.

1993'ten bu yana değişik şekillerde babasının ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirten Özal şunları söyledi:

"Benim inancıma göre, 1988 suikastıyla değerlendirildiğinde bir bütünlük olduğunu düşünüyorum. 1993 senesi rahmetli Uğur Mumcu'nun suikastiyle başlayan karanlık bir süreç. 1993 yılıyla ilgili açılan davalarda, Meclis'te de verdiğim önergede, 1993 yılının ve özellikle rahmetli Özal'ın ölümünün araştırılması teklifinde bulundum. Müşteki sıfatıyla müdahil olmak istiyorum.''

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ahmet Özal, davanının tek sanığı Levent Ersöz'ü tanımadığını söyledi. Özal, babasının ölümüne ait Adli Tıp Kurumu raporlarının da tam olarak açıklanmadığını savundu.

Davanın tek sanığı emekli Tümgeneral Levent Ersöz ise rahatsızlığını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Ersöz, mahkemeye 98 sayfalık yazılı bir savunma sundu.

19 Mart 2014 tarihine ertelenen duruşmaya katılamaması durumunda Levent Ersöz'ün ifadesi telekonferans yöntemiyle alınacak.