BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  MAGAZİN

Ahmet Kaya'nın ağabeyinden bomba açıklamalar!

Kardeşini kaybettikten sonra ortalarda görünmeyen Ahmet Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya, bomba gibi açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Kardeşini kaybettikten sonra ortalarda görünmeyen Ahmet Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya 'Son albümümde bir şarkım var. Bu şarkı yüzünden beni de gömecekler' dedi. 

1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde Kürtçe beste yapmayı düşündüğünü ifade edince, karşılaştığı toplu linç girişimi sonunda ülkeyi terk ederek yurtdışında hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın ağabeyi yıllar sonra ilk kez konuştu.

"ONUN ADIYLA BİR YERLERE GELMEK İSTEMİYORUM"

Yıllardır kardeşi Ahmet Kaya'ya nemalanmak istemediği için ortalarda görünmediğini ifade eden Mustafa Kaya, "Ahmet benim kardeşim, onunla gurur duyuyorum. Hiçbir zaman Ahmet'in adıyla bir yerlere gelmek istemiyorum. Onu ne ben, ne annem, ne babam, ne eşleri bir yerlere getirmedi. Ben de Ahmet Kaya'nın ağabeyi olarak anılmaktan rahatsız değilim. Çok özleniyor gerçekten. Yöresellikten evrenselliğe doğru gidiyordu" dedi.

"BENİ DE GÖMECEKLER"

Son albümünde bomba gibi bir şarkısı olduğunu belirten Kaya, "Belki bu albümümden sonra beni de gömecekler. Çünkü bomba gibi bir şarkı yaptım. Hiç korkmuyorum. İleri de yaptığım resimlerden dolayı da beni gözaltına alacaklar" şeklinde konuştu.