BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'ın yarın açıklayacağım dediği o isim bakın kim?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesi yeni polemikler gebe. 'Bu satırları kim yazmış olabilir?' diyen Ahmet Hakan'ın kastettiği yazar ve polemik yaratacak yazısı haberimizde.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinde bahsettiği gizemli yazarın ismini İnternethaber açıklıyor.

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinden "Bu satırları kim yazmış olabilir?" dediği ve ismini yarın açıklayacağım dediği isim Taraf Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan.

Peki Ahmet Altan neden Ahmet Hakan'ın yazısının hedefi oldu? İşte detaylar...

BU SATIRLARI KİM YAZMIŞ OLABİLİR?

Ahmet Hakan bugün yazısının son bölümünü Ahmet Altan'ın eski bir yazısına ayırdı. 

"Henüz hükümet/Cemaat kapışması söz konusu değilken... Bir köşe yazarı, şunları yazmış:

'Eğer hükümetle Cemaat siyasi iktidar kavgasına girerse, Cemaat siyasi iktidarı paylaşmak isterse ben hükümeti desteklerim. Hükümet, isterse MHP hükümeti olsun, benim için fark etmez. Siyasi iktidara sadece siyasi aktörler, siyasi partiler talip olabilir. Siyaset dışı bir güç, siyasi iktidardan pay talep edemez. Eğer Cemaat’ten birileri devlet içinde geldikleri mevkileri, o mevkinin gereklerine göre değil de Cemaat’in isteklerine göre kullanmaya kalkarsa, bu yüzden işinden olursa, onu görevden alan hükümeti desteklerim.'

Ahmet Hakan ardından "Bu satırları kim yazmış olabilir? Tahmin edin bakalım.

NOT: Bu köşe yazarının kim olduğunu yarın bu köşede açıklayacağım." diye yazdı.

İnternethaber.com Ahmet Hakan'ın bahsettiği o yazıyı buldu. 

Ahmet Altan
Ahmet Altan

CEMAAT KONUŞUYOR

Ahmet Hakan'ın bahsettiği yazıyı Ahmet Altan 16 Mart 2012'de Taraf gazetesindeki köşesinden yazdı. "Cemaat konuşuyor" başlıklı yazıda hükümet ile cemaat arasında başlayan gerilimde Ahmet Altan açıkca tarafını yazmış.

"Ben hükümet- Cemaat çekişmesi olduğunda tavrımın ne olacağını baştan net bir biçimde koyayım" diyen Ahmet Altan tam da Ahmet Hakan'ın bugün köşesine taşıdığı satırları yazmış.

EĞER HÜKÜMET...

Ahmet Altan 'taraf' olma konusunda ise şu dipnotu düşmüş:

"Eğer hükümet, devlette görevli insanları Fethullahçı diye fişlerse, onların hak ettikleri halde yükselmesine izin vermezse ben Cemaat’i desteklerim. Çünkü herkes inancında özgürdür, buna kimse karışmaz, kimse kimsenin önünü inancından dolayı kesemez."

İşte Ahmet Altan'ın o yazısından ilgili bölüm:

"Son günlerde Gülen Cemaati’nden dostlarımın ziyaretleri sıklaştı.

Sevdiğim, iyi insanlar.

Hem içine düştükleri durumdan, hem haklarındaki algıdan, hem de bizim Stratfor yayınlarımızdan şikâyetçiler.

Bazısı bunu çelebice söylüyor, bazısı biraz daha sitemkâr.

Daha önce de yazmıştım, onlara da söyledim, bizim kapımız herkese açık, derdi olan herkese yer var burada, en sert kapıştıklarımız da dâhil kim Taraf’a görüşünü, sıkıntısını anlatmak isterse, biz ona hakkaniyet adına yer veririz. 

Cemaat’ten dostlarımın dediklerini anlatacağım ama önce izin verirseniz ben hükümet- Cemaat çekişmesi olduğunda tavrımın ne olacağını baştan net bir biçimde koyayım.

Eğer hükümetle Cemaat siyasi iktidar kavgasına girerse, Cemaat siyasi iktidarı paylaşmak isterse ben hükümeti desteklerim.

Hükümet, isterse MHP hükümeti olsun, benim için fark etmez.

Siyasi iktidara sadece siyasi aktörler, siyasi partiler talip olabilir, siyaset dışı bir güç siyasi iktidardan pay talep edemez, siyasi bir iktidar istiyorsa siyasi partisini kurar.

Eğer hükümet, devlette görevli insanları Fethullahçı diye fişlerse, onların hak ettikleri halde yükselmesine izin vermezse ben Cemaat’i desteklerim.Çünkü herkes inancında özgürdür, buna kimse karışmaz, kimse kimsenin önünü inancından dolayı kesemez.


Eğer Cemaat’ten birileri devlet içinde geldikleri mevkileri, o mevkiin gereklerine göre değil de Cemaat’in isteklerine göre kullanmaya kalkarsa, bu yüzden işinden olursa, onu görevden alan hükümeti desteklerim.

Bunlar basit ve net hukuk kuralları, benim ölçüm bu kurallardır.