BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'ın yalancı dediği CHP'li vekilden yanıt gecikmedi!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ile CHP'li Aykut Erdoğdu arasındaki tartışma kızışıyor. Ahmet Hakan'ın 'yalancısın' diye seslendiği Aykut Erdoğdu'nun yanıtı hem hızlı hem de ağır oldu.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ile CHP'li Aykut Erdoğdu arasındaki 'yalancı' polemiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu medya mensuplarına verdiği iftar yemeğiyle başlamıştı. 

CHP'li Aykut Erdoğdu, Erdoğan'ın medya mensuplara yaptığı konuşma sonrası Twitter'dan, "Erdoğan dün akşam bütün gazetelerin yöneticilerini, özellikle Aydın Doğan’ı çağırıp Adalet Yürüyüşü’nü vermemelerini emretti" diye yazmıştı. 

Erdoğdu'nun iddiasına Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a soran Ahmet Hakan, böyle bir emretmenin olmadığını bugünkü köşesinden yazdı. Aydın Doğan'ın "Tabii ki doğru değil. Tabii ki yalan ve iftira... Hem bana iftira hem Cumhurbaşkanı’na iftira... Üstelik ‘emretti’ gibi yakışıksız ifadelerle yalan söylüyor, iftira atıyor" açıklamasını da köşesine taşıyan Ahmet Hakan, "Yalancısın ve münferisin Aykut Erdoğdu" diye seslenmişti. 

AYKUT ERDOĞDU'DAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise Ahmet Hakan’a yine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. “Ahmet Hakan bugün bana ‘yalancı ve müfteri’ demiş... Erdoğan medya mensuplarını toplayıp adalet yürüyüşünü vermemelerini emretti demişim” diyen Aykut Erdoğdu şöyle devam etti:

“Aydın Doğan böyle bir şey olmadı demiş hem Aydın Doğan'ı hem Cumhurbaşkanı'nı zan altında bırakmışım... Yalancıymışım... İftarcıymışım... Önce Aydın Doğan: Eğer Cumhurbaşkanı Genel Yayın Yönetmenleri çağırıyor ve siz hepiniz koşarak gidiyorsanız sorun var demektir... Erdoğan hepinizi celp edip adalet yürüyüşünü terörle eşleştiriyorsa bunu adı bütün dillerde yazmayın talimatıdır... Adalet Yürüyüşü sırasında yanıma gelen eski ve yeni gazetecilerin çoğu bu iftarın ve bu konuşmanın bu anlama geldiğini söyledi... Arada Doğan Medya'nın tertemiz çalışanları ve Aydın Doğan'ın yaşına hürmetim olmasa çok daha ağırları dilimin ucunda...”

“AHMET HAKAN'A TAVSİYELERİM...”

Aykut Erdoğdu, “Ahmet Hakan'a tavsiyelerim...” mesajlarını şöyle sürdürdü:

“Madem böyle yazacaksın önce bilgiyi test edeceksin? Bunu söylemişsiniz kaynağınız nedir diye soracaksın? Aydın Doğan söyledi kesin doğrudur diye yazı kaleme alıyorsanız bunun adı ‘Patron Siparişli Yazıdır’ yazmayacaksın... Cumhurbaşkanı gazete patronlarını ve genel yayın yönetmenlerini toplayıp bizim yürüyüşümüze terör diyorsa bunun adı yürüyüşü yazmayındır. AKP'lilerin yemeğinde iki büklüm oturup CHP'lilere bu kadar kolay ‘yalancı ve iftiracı’ gibi hakareti hamiz sözler kullanmayacaksın... Bu AKP Doğan Medya Grubuna hakaret ederek iktidara geldi... Eziyet ederek iktidarını sürdürüyor??? Kendinize sordunuz mu neden???”