BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'dan zehir zemberek yazı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında, Türkiye'nin öngördüğü en büyük sekiz sorununu sıraladı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısıyla bazı kesimleri çok kızdıracak ifadeler kaleme aldı.

Ahmet Hakan, "Gezi ve 17 Aralık darbe girişimi miydi?" yazısında, Türkiye'nin 8 sorununu sıraladı. 8 maddeden en dikkat çekenlerden biri ise "Şahsiyetsizlik" diye adlettiği madde oldu.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

1. GÜCE TAPINMA: Karşımızdaki güçsüzken hiç bakmayız gözünün yaşına: Ezer geçeriz. Karşımızdaki güçlüyse hiç bakmayız haklı ya da haksız olduğuna:

 2. ŞAHSİYETSİZLİK: Şahsiyetimizi tek bir şahsın şahsiyetine anında teslim edebiliriz. O tek şahıs bazen "uzun adam" olur, bazen "kısa adam". Önceki gün falanca olur, yann filanca olur.

3. EYYAMCILIK: Durumu idare etme hususunda üstümüze yoktur. Günü kurtarma konusunda kimse bizimle boy ölçüşemez. Geçiştirmede dünya şampiyonuyuzdur.

4. UNUTKANLIK: Afyon mühimmat patlaması: İki gün... Reyhanlı: Üç gün... Soma: Beş gün... 10 işçinin ölümü: Dört gün... Sonra? Sonra atanz hepsini birer birer unutma bahçesine.

5. KUTUPLAŞMA: Hepimizin bir aşireti vardır. Hepimizin bir gettosu vardır. Hepimizin bir mahallesi... îşler birazcık kızıştığında... En zenginimizden en yoksulumuza, en okumuşumuzdan en eğitimsizimize... Hepimiz hemen kapanırız gettomuza, aşiretimize, mahallemize.

6. AHLAK: Gazetenin birinde azıcık dekolteli fotoğraftan "ahlak" adına feci rahatsızlık duyarız ama güpegündüz üç karısını öldüren adam televizyon ekranında pişkince sırıtırken "ahlak" kelimesi aklımıza bile gelmez.

7. CEHALET: Yok, hayır! Sadece bir kesimimizin özelliği değildir cehalet... Karşılarındakini "cahil olmak" ile suçlayanlarımız da cahildir.

8. GALEYAN: "Haydi" dendiğinde aniden kabarırız. "Vurun" dendiğinde linçe başlarız. "Kalkın" dendiğinde galeyana geliriz. Anında gaza geliriz. Hemen coşarız. Derhal kaynarız.