BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan 'Zaman yazarları'na destek!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, uzun süredir tutuklu olan ve haklarında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istenen Zaman Gazetesi yazarları ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Abone ol

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında tutuklu yazarlar Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan ve Şahin Alpay ile ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Geçtiğimiz gün Kapatılan "Zaman Gazetesi"nin eski yazarları Şahin Alpay, Ali Bulaç, Ahmet T. Alkan'ın da aralarında bulunduğu 21'si tutuklu 30 kişi hakkında "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Silahı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti. 

İddianamede adı geçen yazarların, yazılarında darbe mesajı verdikleri, hükümeti itibarsızlaştırmaya çalıştıkları iddia edilmişti. 

Ahmet Hakan köşe yazısında tutuklu yazarlar hakkında bu üç yazarın 'bilerek ve isteyerek darbeci bir yapının destekçisi olabileceklerine' inanmadığını yazdı. 

          

Ahmet Hakan yazısında bu üç ismin "FETÖ yapılanmasının hiyerarşik yapısı içinde yer alabileceklerine ve 15 Temmuz gibi bir kalkışmaya destek verebileceklerine..." inanmadığını 'asla ve kata inanmıyorum" diyerek açıkladı.