BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan saldırı sonrası ilk tweet!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan saldırı sonrası ilk tweetini attı. Hakan 'yılmak yok, yola devam' dedi.

Abone ol

30 Eylül gecesi evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğrayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, saldırı sonrası ilk mesajını Twitter üzerinden paylaştı.

Ahmet Hakan mesajında, "kardeşler! mesajlarınızin tümünü gördüm. hepinize cok ama çok teşekkürler. yılmak yok, yola devam." ifadelerini kullandı.

ahmet-hakandan-saldiri-sonrasi-ilk-tweet.jpg

AHMET HAKAN'A SALDIRI

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 30 Eylül'de CNN Türk'teki programı sonrası evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Ahmet Hakan'ın vücudunda ve burnununda kırıklar meydana geldi.

Saldırıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Ahmet Hakan, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nden taburcu edildi. Ahmet Hakan daha sonra burun ameliyatına alındı.

SALDIRI NASIL MEYDANA GELDİ?

Ahmet Hakan, 30 Eylül gecesi CNN Türk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programından sonra şoförünün kullandığı ve korumasının da bulunduğu otomobiliyle evine gitmek üzere ayrıldı. Hakan, Nişantaşı’ndaki evinin önüne geldiğinde saldırıya uğradı. Saat 00.35’te siyah Honda marka otomobille gelen 4 kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçü Ahmet Hakan’a saldırdı. Hakan’ı darp eden saldırganlar otomobilleriyle kaçtı.

ahmet-hakandan-saldiri-sonrasi-ilk-tweet.20151006130630.jpg

7 ŞÜPHELİDEN BİRİ TUTUKLANDI

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin mahkemece sorgulanan 7 şüpheliden, Ahmet Şengüler, "kasten yaralama" suçundan tutuklanırken, diğer 6'sı serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 3 şüpheliye, adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 şüphelinin hakimlik sorgusu sona erdi.

Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden Ahmet Şengüler'in, "kasten yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verirken, diğer şüpheliler Kamuran E, Fuat E, Uğur A, Soner A, Yahya Kemal G. ve Nezih Ö'nün serbest bırakılmasına karar verdi. Bu şüphelilerden Kamuran E, Uğur A. ve Fuat E. hakkında ise "yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün en yakındaki güvenlik merkezine imza verme zorunluluğu"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.

Bu arada, mahkemece serbest bırakılan şüphelilerden Uğur A'nın daha önce PKK kampına gittiği, teröristlerin giydiği kıyafetle fotoğraf çektirdiği ve bir fotoğrafta da üzerinde YPG-YPJ yazılı tişört bulunduğu tespit edildi.

Saldırganlardan 3'ünün AK Parti'ye üye oldukları ve partiden ihraç edileceği belirtilmişti. Uğur A'nın ağabeyi Seyhan A'nın da terör örgütü PKK'ya üye olmaktan kaydının bulunduğu ortaya çıkmıştı.