BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,26
HABER /  SEÇİM

Ahmet Hakan'dan olay Abdullah Gül yazısı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 2015 genel seçimde aday olması beklenen Abdullah Gül'ün başbakan olacağı iddiasını köşesine taşıdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 2015 genel seçiminde aday olması için çağrı yapılan Abdullah Gül'ün, başbakan olup Ahmet Davutoğlu'nun yerine geçeceği iddiasını köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan, Abdullah Gül'ün neden başbakan olamayacağını Ahmet Davutoğlu'ndan farklarını belirterek açıkladı.

Ahmet Hakan'ın 'Davutoğlu'nun yerini Abdullah Gül alabilir mi?' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'na göre Saray'dan daha bağımsız
bir başbakanlık sergilemeye kalkışır ve Erdoğan Gül'ün böyle olacağını bilir.

ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ile kıyas edilemeyecek kadar dünyayla uyumlu ve dış politikada maceracılıktan uzaktır ve Erdoğan da Gül'ün böyle olduğunu bilir.

ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu gibi sadece kendilerine oy veren

kitlenin hayır duasını almaya meyilli değildir. Gül, kendilerine oy vermeyenlerin de saygısını kazanmak ister ve Erdoğan da bunun farkındadır.

ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu gibi bütün suçu karşı tarafta aramaz. suçun önemli bir bölümünün kendilerinde olduğunu düşünür ve Erdoğan da onun böyle düşündüğünü bilir.

ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz kendi gücünü tahkim etmeye çalışır, kendi ekibini kurar... Yani Ahmet Davutoğlu gibi yapmaz. Erdoğan da bunun böyle olacağını bilir.

ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'yla ilgili bir şikâyeti varsa... Abdullah Gül ile ilgili bin şikayeti olacaktır. Erdoğan bunu göremeyecek kadar ferasetten uzak bir siyasetçi değildir.