BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Hakan'dan Ahmet Necdet Sezer'e çağrı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e anayasa kitapçığını fırlattığı günün detaylarını anlatması için çağrı yaptı.

Abone ol

19 Şubat 2001'de dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'te MGK toplantısı sırasında anayasa kitapçığı fırlatmıştı. Olay sonrası hem siyasi hem de ekonomik kriz çıkmıştı. 

Referandum kampanyaları sırasında yeniden gündeme gelen anayasa kitapçığı krizinin detayları ise aradan geçen 16 yıla karşın halen bilinmiyor. Konuyu bugün Hürriyet gazetesindeki köşesine taşıyan Ahmet Hakan, eski Cumhurbaşkanı Sezer'e çağrıda bulunarak "Anlatın şu kitapçık fırlatma işini Ahmet Necdet Sezer" dedi ve şunları yazdı:

"...

Sonunda iş geldi dayandı Ahmet Necdet Sezer’in seneler önce Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Başbakan’a sinirlenip anayasa kitapçığını fırlatması hadisesine...

...

Diyorlar ki:

Evet çıkmazsa...

Cumhurbaşkanları, başbakanlara anayasa kitapçığı fırlatır.
Ve ekonomik kriz çıkar.

Buradan Ahmet Necdet Sezer Beyefendi’ye sesleniyorum:

...

Lütfen çıkıp...

“Anayasa kitapçığını fırlattım fırlatmasına da hele bir sorun neden fırlattım” diye konuşmaya başlayınız.

Yoksa şu iki şeyi düşüneceğim:

BİR: Üzerinizden yürütülen evet kampanyasından zerre kadar rahatsızlık duymadığınızı, “Bana ne yahu evet ya da hayır denmesinden” falan dediğinizi ve bencillikte zirve yaptığınızı düşüneceğim.

İKİ: Söyleyecek bir sözünüzün olmadığını düşüneceğim.

Bu iki seçenekten hangisinin daha kötü olduğunu ben bilemedim, belki siz bilirsiniz Ahmet Necdet Bey.