BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'a saldırıda karar verildi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırı kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden Ahmet Güler tutuklandı.

Abone ol
Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyla ilgili olarak dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen 7 şüpheliden Ahmet Güler tutuklandı. Soruşturma savcısının, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 zanlı ise serbest bırakıldı.
 
Ahmet Hakan'a saldırıda gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 7 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı. Savcı, 7 şüpheliyi de, tutuklanmaları talebi ile nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler ile ilgili son kararı, nöbetçi sulh ceza hakimliği verdi.
 
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya karıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Şengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Diğer zanlılardan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.  
 
SAVCININ SUÇLAMALARI
 
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişinin işlediği iddia edilen suçlar şöyle: "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" "tehdit," "hakaret" ve "darp etmek"
 
BİRİ ESKİ ÖZEL HAREKAT POLİSİ
 
Soruşturma kapsamında ilk olarak 4 kişi gözaltına alınmıştı. Ancak bu sabah adliyeye 7 kişinin sevkedildiği ortaya çıktı.  4 kişinin dışında adliyeye sevk edilen 3 kişinin isimleri şöyle: Soner A., Yahya Kemal G. ve Nezih Ö... Eski bir özel harekât polisi olduğu öğrenilen Yahya Kemal G.'nin ismi, Nisan 1992'deki Çiftehavuzlar Operasyonu'nda da geçmişti. G.'nin yanı sıra İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda polis yapılan yargılama sonrası beraat etmişti. G.'nin ismi en son 2003'deki bir akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasına karışmıştı.
 
TERÖR SAVCISI SORGULADI
 
Adliyeye sevk edilen saldırganların ifadesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın aldı.
 
Sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen saldırganlar önce doktor kontrolünden geçirildi ardında da sorgu için savcılık katına çıkarılmıştı.
 
6 ARAÇLA GETİRİLDİLER
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifade verme işlemlerinin ardından şüpheliler, konvoy eşliğinde saat 9.45'de emniyet binasından çıkış yaptı. 6 araçtan oluşan konvoyda bulunan şüpheliler, savcılık sorgusu için saat 10.00'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
 
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün devraldığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman 1 Ekim'de gözaltına alınmıştı.