BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan patladı: Bırakın artık şu saz lafını

Ahmet Hakan, Demirtaş'a programında saz çaldırmasını gündeme getiren Başbakan Davutoğlu'na tepki gösterdi.

Abone ol

Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Başbakan Davutoğlu'na "Bırakın artık şu saz lafını Sayın Başbakan" diye isyan etti.

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDP lideri Selahattin Demirtaş'ı ağırladığı CNN Türk yayınında saz çaldıran Ahmet Hakan, eleştiri oklarından kurtulamıyor.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında Demirtaş'ı sert sözlerle eleştirirken, “7 Haziran öncesi saz çaldırıp türkü söylettikleri çocuk katilleri var ya... İşte bu teröristler, köşeye sıkıştıkça daha da alçaklaşıyorlar ve haince tuzaklar kurmaya kalkıyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Demirtaş'ı şirin göstermekle suçlanan Ahmet Hakan, eleştirilere bugünkü yazısında yanıt verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ HATIRLATTI

Saz çaldırdığı dönemde çözüm sürecinin devam ettiğini hatırlatan yazar, “7 Haziran öncesi hükümetin Dolmabahçe’de ağırladığı çocuk katilleri var ya...” şeklinde bir cümle mi kurulacak?" diye sordu.

O dönemde AK Parti'nin bile “HDP Türkiyelileşmeli” dediğini belirten Ahmet Hakan, iktidar kurmaylarının Öcalan'a övgüler yağdırdığını hatırlattı.

HDP'YE EN SERT TAVIR ALAN BENİM

Yazar, 7 Haziran seçimleri sonrası PKK şiddetine yeterli tepkiyi göstermeyen HDP'ye en sert tavrı kendisinin gösterdiğini iddia etti.

Bu tür açıklamalarla hedef haline getirilmekten yakınan Ahmet Hakan, yazısında Başbakan Davutoğlu'na "Bari sırf bu açıdan şu “saz çaldırdınız, türkü söylettiniz” lakırdısını artık bir tarafa bırakın." diye seslendi.