BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15

Ahmet Hakan Coşkun Kimdir?

Ahmet Hakan Coşkun ismini Türkiye Kanal 7'deki anchormanlik dönemiyle tanıdı. Hürriyet Gazetesi'ne transfer olunca bilinirliğini daha artıran Ahmet Hakan, aslen Yozgatlı. 1967 yılında Yozgat'da dünyaya gelen Ahmet Hakan'ın babası müftüydü. Babasının memuriyeti (Müftü) doyayısıyla anadolu'nun çeşitli şehirlerinde dolaştı. Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti çocukluğu. Lisedeyken, Mavera dergisine aboneydi. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. Uludağ...

Ahmet Hakan Coşkun ismini Türkiye Kanal 7'deki anchormanlik dönemiyle tanıdı. Hürriyet Gazetesi'ne transfer olunca bilinirliğini daha artıran Ahmet Hakan, aslen Yozgatlı. 1967 yılında Yozgat'da dünyaya gelen Ahmet Hakan'ın babası müftüydü.

Babasının memuriyeti (Müftü) doyayısıyla anadolu'nun çeşitli şehirlerinde dolaştı. Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti çocukluğu. Lisedeyken, Mavera dergisine aboneydi. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir süre okudu. Sonra, İstanbul'a geldi bir süre de burada okudu. Üniversitedeyken hikayeler yazardı; birkaçı Yedi İklim dergisinde yayınlanmıştı.

1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. 'Yankı' isimli bir haber programı yapan ekipteydi.

Kanal 7 kurulurken Genel Müdürü Mustafa Çelik'le temas kurup kadroya dahil oldu. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini üslendi. Kanal 7'de İskele Sancak programını yaptı ve bazı bölümlerini kitaplaştırdı.

Kanal 7 TV ile anlaşamayarak istifa etti.

İlk yazarlık serüvenine Yeni Şafak'ta başladı. Daha sonra, Sabah'ta çalıştı ve şu anda Hürriyet'te yazıyor. Ayrıca, CNNTürk'de Tarafsız Bölge programını yönetiyor.