BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Ahmet Hakan 360 derece döndü Yıldırım 2019'da aday olacak mı?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü Binali Yıldırım yazısı olay. Binali Yıldırım'ın 2019 yerel seçimlerinden Kadir Topbaş'ın yerine geçeceğini yazan Ahmet Hakan bugün 360 derece döndü.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, pazar günü kaleme aldığı yazısında Başbakan Binali Yıldırım'ın 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'dan aday olacağını yazmıştı. Üstelik Ahmet Hakan yazısına tahmin, iddia gibi mutlak ifadeler yerine "Çok kesin, çok net: Binali Bey İstanbul'da başkan adayı olacak" diye yazmıştı. Ahmet Hakan yazısında Başbakan'a teklifin gittiğini, Yıldırım'ın da kabul ettiğini yazmıştı.

Ancak bugünkü köşe yazısında Ahmet Hakan geri adım attı. Hakan'ın geri adım atmasının nedeni ise Başbakan Yıldırım'ın kendisine gönderdiği mesaj. Yıldırım mesajında Ahmet Hakan'ın iddialarını "Ben bilmiyorum, sen nereden biliyorsun?" diyerek yalanladı. Yıldırım'ın açıklaması sonrası Ahmet Hakan 'benimki bir tahmindi' dedi ve bakın nasıl dönüş yaptı:

“Çok kesin, çok net... Binali Yıldırım İstanbul’a büyükşehir belediye başkan adayı olacak” diye yazdım ya...

Başbakanlık çevresinden aldığım mesaja göre...

Binali Yıldırım şöyle demiş:

“Ben başbakan olarak böyle bir şeyi bilmiyorum. Acaba bu kadar kesin, bu kadar net bir bilgiyi Ahmet Hakan nereden biliyor?”

Benimki bir tahmindi.

Sadece tahminimdeki kuvvete işaret etmek için...

“Çok net, çok kesin” dedim.

Yoksa tabii ki gaybı ancak Allah bilir."

Kadir Topbaş'ın yerine Binali Yıldırım geçiyor!