BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ahmet Davutoğlu'nun istediği isim atandı!

Başbakanlık Müşteşarlığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki atama krizi Davutoğlu'nun zaferiyle sonuçlandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında krize yol açtığı öne sürülen Başbakanlık Müşteşarlığı ataması yapıldı. Bu göreve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istemediği Kalkınma Bakanlığı Müşteşarı Kemal Mağdenoğlu atandı.

AHMET DAVUTOĞLU, ERDOĞAN'IN ÖNERDİĞİ İSİMLERİ İSTEMEDİ

Başbakanlık Müşteşarlığı'na yaklaşık 1 aydır atama yapılmaması kriz yaratmıştı. Atama kararnamesinin Çankaya Köşkü'ne bir türlü gitmemesi Ankara'nın kulislerini karıştırdı. Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam'ın 13 Ekim Pazartesi günkü yazısında aktardığı iddialara göre Davutoğlu ile Erdoğan arasında isim krizi yaşanıyordu.

Sağlam'ın aktardığı bilgilere göre, Davutoğlu'nun göreve Kalkınma Bakanlığı Müşteşarı Kemal Mağdenoğlu'nu istiyor ancak bu isim Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul görmedi. İddialara göre, Erdoğan'ın önerdiği birkaç isim ise Davutoğlu tarafından reddedildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Başbakanlık Müşteşarlığı'na Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu atandı. Atamaya ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı.

Resmi Gazetede yayımlanan atama kararı şöyle: "Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +8000 ek göstergeli Başbakanlık Müsteşarlığına, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu’nun atanması, 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür. Bu Kararı Başbakan yürütür."

Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu arasındaki ilk atama krizinde Başbakan Davutoğlu kazanmış oldu.