BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  MEDYA

Ahmet Davutoğlu'nun başını yakmayın!

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, AK Parti'ye yakın kalemlere 'Ahmet Davutoğlu'nun başını yakmayın' uyarısı yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ü eleştirenlere sert çıktı.

AK Parti'ye yakın kalemleri eleştiren Altaylı, bu yazarlara, ilginç bir Ahmet Davutoğlu uyarısı da yaptı: "Davutoğlu'na yapacağınız yalakalığın dozu Erdoğan'a geçmişte yaptığınız yalakalığın dozuna yaklaşır, hele bir de aşarsa yanarsınız. Bir anda büyük bir hışma maruz kalırsınız."

Fatih Altaylı'nın 'Aman dikkat dozu kaçırmayın' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

ABDULLAH GÜL ADAY OLSAYDI...

Bizim gazetenin AK Partilileri dahil, cümle iktidarseverler Hayrünnisa Gül'e bodoslamadan bindiriyorlar.
Oysa AK Parti Kongresi Cumhurbaşkanlığı devri tesliminden sonra yapılacak olsa ve Abdullah Gül aday olabilecek olsa ve Hayrünnisa Gül yine de bu sözleri söylemiş olsa bugün Hayrünnisa Hanım'a sallayan iktidarseverler, "Kadın da haklı olabilir, bir kulak vermek lazım" diyerek en azından kongre sonrasını beklerlerdi.

DAVUTOĞLU'NU YAKARSINIZ

Şimdi benim bu iktidarsever taifeye bazı uyarılarım olacak:

1. Ahmet Davutoğlu Başbakan oldu diye kendisine yalakalık dozunu fazla artırmayın. Çünkü eğer Davutoğlu'na yapacağınız yalakalığın dozu Erdoğan'a geçmişte yaptığınız yalakalığın dozuna yaklaşır, hele bir de aşarsa yanarsınız. Bir anda büyük bir hışma maruz kalırsınız.

2. Ahmet Davutoğlu'na çok yalakalığın cılkını çıkarırsanız sadece kendizi değil çiçeği burnunda Başbakan adayını ya da Başbakan'ı da yakarsınız. Davutoğlu'nu fazla şişirirseniz birileri çok bozulur ve Davutoğlu'nun da ipi ya da altındaki sandalye çekiliverir.

3. Siz siz olun yalakalıkta devlet protokolüne uyun.

4. Uygun bir süre ortamı gözlemleyin. Davutoğlu gerçekten bir Başbakan gibi davranıyor ve Cumhurbaşkanı da Anayasal sınırlar içinde kalıyor veya Anayasal sınırlara itiliyorsa yalakalık sıralamasını hemen gözden geçirin. Hal böyle ise sembolik makamlara gereksiz yalakalığı bırakın.

MAKAMA GÖRE YALAKALIK

5. Makam ne kadar güçlüyse yalakalığınız o kadar içten, makam ne kadar sembolikse yalakalığınız o kadar sembolik olsun.

6. Hayrünnisa Gül'e ve Abdullah Gül'e sallarken dikkatli olun, ölçüyü kaçırmayın, şirazeden çıkmayın. Siyaset bu, yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz, bazı bölgeleriniz gibi açıkta kalmayın. Hızlı dönecek kadar yiğit olamayabilirsiniz.

7. Davutoğlu'nun eşi Sare Hanım'a birkaç gezide rastladım. Özellikle bazı hanım gazeteciler kenar mahalle üslubu yaklaşımlarla Bayan Davutoğlu'nun yanına gidip yaltaklanmasınlar, bu tarza pabuç bırakacak birine hiç benzemiyor.

Belki de bunları boşu boşuna yazdım. Sizler ne yapacağınızı gayet iyi bilirsiniz. Bu konuda yılların birikimine sahipsiniz...

Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısını okumak için tıklayın