BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu yeni Başbakan! Erdoğan'ın çizdiği isimler

Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son konuşma ile Başbakanlık için adı geçen bir çok ismi sildi attı, o konuşmadan geriye Ahmet Davutoğlu adı kaldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yanıtını aranan soru kimin Başbakan olacağı. Günlerdir süren Başbakan totosundan Ahmet Davutoğlu'nun adı öne çıkmış görüyor.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın il başkanları toplantısında yaptığı son konuşma bunun işaretlerini verdi.

Erdoğan'dan sonraki dönemde başbakanlık için bugüne kadar kulislerde ismi en çok telaffuz edilen 5 önemli isim vardı.

-Ahmet Davutoğlu
-Abdullah Gül
-Binali Yıldırım
-Ali Babacan
-Bülent Arınç

ahmet-davutoğlu-ve-bülent-arinç.20140814154844.jpg
AK parti genişletilmiş iş başkanları toplantısında Ahmet Davutoğlu ile Bülent Arınç'ın konuşmaları merak yarattı.

BİR SÖZÜYLE 3 İSMİ ÇİZDİ


Erdoğan, son kez konuştuğu AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Başbakanlık için adı geçen adayların üstünü tek tek çizdi. Geriye sadece bir isim kaldı.

Gelin Erdoğan'ın konuşmasındaki şifrelere bakalım.

Erdoğan şöyle diyor;

-13 yıl önce yola çıkarken 3 dönem kuralı getirdik. Bu ilkenin sarsılmadan uygulanması taraftarıyım. Bu ilkenin çiğnenmeden yola devam edileceğine inanıyorum.

Erdoğan 3 dönem kuralıyla ilgili bu açıklamasıyla başbakanlık için yarışan 5 isimden 3'ünü tek kalemde çizmiş oldu.

Zira Ali Babacan, Bülent Arınç ve Binali Yıldırım 3 dönem kuralına takılıyorlar. Bu da demektir ki yeni başbakan bu 3 isimden biri olmayacak.

BABACAN İLANI

Bu sözlerden bir mana daha çıkıyor. Ali Babacan için son dönemde dillendirilen 'Ekonominin patronu olarak kalsın' söylemine de Erdoğan çizik atmış oluyor. Babacan'ın da 3 dönem kuralıyla gidenler arasında olacağını ilan etmiş bulunuyor.

GÜL'Ü DE LİSTEDEN BU SÖZLERLE SİLDİ

Üç isim 3 dönem kuralıyla çizildikten sonra geriye isim 2 isim kalıyor. Biri partiye döneceğim diyen Abdullah Gül diğeri ise Ahmet Davutoğlu. Erdoğan işte bu noktada bir atış daha yaptı ve üstü kapalı olarak Abdullah Gül'ü de listeden silmiş oldu.

Erdoğan'ın o sözleri şöyleydi;

-"Bu parti kimseye koltuk vermek için kurulmadı. Yoksulun sofrasındaki ekmeği büyütmek, Türk bayrağının itibarını yükseltmek için vardır. Makam hırsı mazlumun umudunu köreltir". 

TEK İSİM KALDI DAVUTOĞLU

ahmet-davutoğlu-başbakanlik-binasi.jpg
Erdoğan'ın yeni başbakanın şeklini şemalini tarif edip de isim vermediği konuşmadan geriye tek bir isim kaldı o da Ahmet Davutoğlu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu 3 dönem kuralına takılmıyor. Bu son konuşmada çizik yemeyen bir tek o var. Haliyle müstakbel başbakan Ahmet Davutoğlu gibi görünüyor.