BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Davutoğlu veda etti

AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bundan sonraki asli göreviniz, bu barış ve diplomatik açılım ve atılımları gerç...

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bundan sonraki asli göreviniz, bu barış ve diplomatik açılım ve atılımları gerçekleştirmek ve nerede olursa olsun barışın ve istikrarın sözcüsü olmak” dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 5 yıl 4 ay 28 gün görev yaptığı Dışişleri Bakanlığı’ndaki mesai arkadaşlarına veda etti. Bakanlıkta düzenlenen törende bir konuşman yapan Davutoğlu, 1 Mayıs 2009 tarihinde göreve başladığında ‘24 saat yetmiyorsa, 25. saati bulacaksınız’ dediğini hatırlatarak, hiçbir arkadaşının mazeretle gelmediğini ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Davutoğlu, Dışişleri Bakanı görevini yapmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, “Bugün her kucaklaştığım, selam verdiğim arkadaşım hangi kademeden olursa olsun, aynı onuru yüzlerinde görmek beni çok mutlu etti. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı mensubu olmak bir ayrıcalıktır, bir onurdur, ağır bir sorumluluktur” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, şunları kaydetti:
“12 yıllık AK Parti iktidarlarında inşa edilen dış politika her bir diplomatımıza öz güven aşılamayı, ülkemizin temsili yanında bu özgüvenle hamleler yapmayı, dış politika konusunda Türkiye görüşünün gündeme getirilmesi vardı. Bugün hem yakın komşularıyla ilgilenen hem de Avrupa Birliği projesini başarıya ulaştırmaya çalışan Afrika’da, Asya’da, Latin Amerika’da dünyanın dört bir köşesinde çok ciddi temsil görevi yürüten ve onun ötesinde ister çevre, ister insani kalkınma olsun, diğer alanlarda olsun insanlığı ilgilendiren konularda Türkiye görüşü vardır.”

"BUNDAN SONRAKİ ASLİ GÖREVİNİZ..."
Çevrelerinde barış ve istikrar kuşağı oluşturmanın zorunluluğuna dikkat çeken Davutoğlu, “Bundan sonraki asli göreviniz, bu barış ve diplomatik açılım ve atılımları gerçekleştirmek ve nerede olursa olsun barışın ve istikrarın sözcüsü olmak. Yine ayını şekilde Avrupa Birliği hedefimizin nihai olarak gerçekleşmesi için Avrupa Birliği müzakerelerini Avrupa Birliği Bakanlığı ile derinleştirmek ve hızlandırmak. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliği de dahil olmak üzere önümüzdeki G-20 zirvesi, 2016 İnsani Zirve, 2017 Enerji Zirvesi gibi uluslararası platformlarda gücümüzü temsilimizi daha güçlü şekle getirmek” diye konuştu.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ise, Davutoğlu ile 5 yıl içinde fiziki ve hukuki anlamda ilerlemesine Cumhuriyet tarihinde görülmemiş katkılarda bulunduğunu söyledi. Sinirlioğlu, “Sizinle çalışırken başımız dik oldu. Dünyanın hiçbir yerinde diğerlerinden farklı hissetmedik. Türkiye farklı bir ligde oynadı. Bunlara çok önemli katkılarınız oldu, liderliğini yaptınız. Bundan sonra da aynı çizgide bizler emrinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.
Sinirlioğlu, Davutoğlu’na çiçek hediye etti.
(İHA)