BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  EKONOMİ

Ahmet Davutoğlu: Milli gelir 19 bin dolar oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu,"Kişi başına düşen milli gelirimize baktığınız zaman bu da 19 bin doları geçti" dedi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, küresel krizden bu yana 6 milyona yakın yeni istihdam oluşturduklarını belirterek, "Kişi başına düşen milli gelirimize baktığınız zaman bu da 19 bin doları geçti" dedi.

Davutoğlu, Uluslararası Finans Enstitüsü'nce The Four Seasons Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen "Türkiye'nin Dönem Başkanlığında G-20 Gündemi" konferansı kapsamında dünkü akşam yemeğinde konuklara hitap etti.

TÜRKİYE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YARATTI

Davutoğlu, Türkiye'nin ekonomik performansı ile 2001 yılındaki ekonomisi kıyaslandığında müthiş bir değişim görüleceğini dile getirerek, "Ama bütün perspektiflerden, tüm bakış açılarından bütçe açığımız sadece yüzde 1,4, borcumuzun gayrisafi yurt içi hasılaya oranı yüzde 13'lerde. Daha önceleri yüzde 25-30'lardaydı. Bütün istatistikler gösteriyor ki Türkiye bir başarı öyküsü yaratmıştır" diye konuştu.

İşsizliğin bütün ülkeler için çok büyük bir sıkıntı olduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin çok başarılı olduğunu ve geçen yıl 1 milyon 500 binin üzerinde yeni istihdam oluşturduklarını söyledi.

MİLLİ GELİR 19 BİN DOLARI GEÇTİ

Davutoğlu, küresel krizden bu yana 6 milyona yakın yeni istihdam oluşturduklarını vurgulayarak, "Gayrisafi yurt içi hasılamız neredeyse 800 milyar doları geçti. Kişi başına düşen milli gelirimize baktığınız zaman bu da 19 bin doları geçti. Türkiye şimdi üst orta gelir grubu ülkelerden birisi haline geldi. Gelecek için de gerçekten güzel bir vizyonumuz var. 2023 vizyonu ki Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olacaktır ve dünya ekonomisindeki önde gelen ülkelerden biri olacağız" değerlendirmesinde bulundu.