bu nedenle SAVAŞ çığırtkanlığı yapanlar kendinize gelin. eğer israil ve abd'nin orta doğudaki çıkarları için suriye ile savaşmayı çok istiyorsanız gidip askerlik şubelerine başvurun sonra da gidip savaşın, sizi tutan mı var, gidip israil ve abd ile omuz omuza savaşın...
SİYASET
08 Şubat 2012 Çarşamba 13:2010 Yorum5112 okunmaDışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin yol haritasını açıkladı.
- Haber
işte Türkiye'nin Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin yol haritası...
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin yol haritasını açıkladı:
"Suriye'nin PKK kartını kullanması gücünün çok ötesindedir. Zabadani bölgesini kontrol edemeyen bir ülkenin terör örgütü üzerinden hesap yapmasına izin vermeyiz. Böyle bir şeye sessiz kalmayız. Kamu otoritesine sağlayamayan bir yönetimin böyle bir kart oynaması mümkün değil"
NTV'den Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
SÖZLER TUTULMADI
Suriye'yle 9 ay ikili temaslar sürdürdük. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a verilen sözler bize de verildi, iki ay sabredin dendi. Sözler hep karşılıksız kaldı. Sözlerin hiçbirisi tutulmadı. İkili temaslar olmayınca bölgesel girişim başlattık. Türkiye ve Arap Ligi biraraya geldi. Yaklaşık 5 ay da Arap Ligi'yle birlikte uğraştık. Arap Ligi BM'ye taşıdı. Tasarıya Rusya ve Çin veto uyguladı. Veto anlaşılmaz bir tutum olmuştur. Suriye'de tıkanma var diye seyirci kalmayız. Suriye'yi kendi kaderine terk etmeyiz. Türkiye ve kaygı duyan ülkeler buna bir çözüm bulmak durumundayız. Başbakan Erdoğan Medvedev'le görüşecek.
'ZAMAN KAZANMA TAKTİĞİYLE KAN DÖKTÜRMEYİZ'
Esad'ın görüşmelerde Türkiye'ye sözler verdiğini anlatan Davutoğlu, bir süre sonra Suriye Lideri'nin sözlerinin değerini yitirdiğini ifade etti:
"Ağustos'ta ben konuştum, referandumun bir ayda, seçimin ise aralık ayına kadar yapılacağını söylemişti. Şubat ayına kadar seçim yapacağını söyledi. Halkına baskı uygularken seçim takvimini öteye atıyor. Zaman kazanma taktiğiyle halkın kanının dökülmesini kabul etmeyiz.2004-2005 yılında Sayın Başbakanımız 'Halkınla barış' dedi. 'Hama'dan kaçanları ülkene davet et. İzolasyon çalışmalarına karşı Suriye'yi birleştiren bir lider ol' dedi. 5 yıl Suriye'yle temaslarımız oldu. 'Bir gün demokrasiye geçmeyi düşünüyorsanız muhalefetin oluşmasına izin verin' denildi. Muhalefetin Türkiye'de bir araya gelmesini isteriz. Sizin de Türkiye'de görüşme yapmanızı sağlarız dedik. O zaman reddediklerini şimdi nasıl kabul edecekler? Nisan ayında Suriye halkı Esad'a git demiyordu, reform istiyordu. Biz her türlü çabayı gösteririz ama kararı Suriye halkı verir. Esad'ın Suriye halkının güvenini kazanması gerekir."
'PKK KARTINI KULLANAMAZ'
Askeri harekat konusundaki senaryoların hatırlatıldığı Dışişleri Bakanı, bu konuda şunları söyledi:
"Askeri operasyon konusunu konuşmak istemeyiz. Umut ederiz ki bu sefer Suriye gittikçe yalnızlaştığını, Kuzey Kore'den daha izole duruma geleceğini görür. Uluslararası platformda hem Esad yönetimi hem Suriye halkı, hem de destek veren ülkeler ders alsın.
Muhatabımız liderler değil, insanlığın genel vicdanı ve bölgenin vicdanıdır. İnsanlığın ve bölgenin vicdanından kopmamalıyız. Vicdanımızın rahat olduğunu söylüyorum, elimizden her geleni yaptık.
Biz Libya konusunda benzer tartışmalar yapıyorduk. Bizi Kaddafi için suçluyorlardı. Kaddafi sözümüzü dinlemediği için halkın yanında olduk.
Suriye'nin PKK kartını kullanması gücünün çok ötesindedir. Zabadani bölgesini kontrol edemeyen bir ülkenin terör örgütü üzerinden hesap yapmasına izin vermeyiz. Böyle bir şeye sessiz kalmayız. Kamu otoritesine sağlayamayan bir yönetimin böyle bir kart oynaması mümkün değil.
Gönül ister ki askeri müdahaleye gerek kalmasın. Humus'ta insanların yiyecek ekmeği yok, ekonomi durmuş, sosyal yaşam durmuş. Bizde olan bilgilere göre Suriye'de bir insanlık trajedisi yaşanıyor.
'BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİN ÇALIŞMASINI İSTERİZ'
Şam'daki Büyükelçiliğimiz için tedbir alınması gerekiyorsa onu değerlendiririz. Büyükelçiliğimizin çalışmasını tercih ederiz. Daha önce de büyükelçiliklerimiz, diplomatlarımız çok zor şartlarda çalışmıştır. Ümit ederiz ki, elçiliğimizi kapatma durumunda kalmayız.
'ZULÜMDEN KAÇANA KAPIMIZ AÇIK'
İnsani yardım konusunda her senaryoyu değerlendiririz. Böyle bir zulümden kaçana kapımız açıktır. Uluslararası bir kriz haline dönüştüğünü herkesin görmesi gerekir. Birinci tarafı Suriye halkı, ikincisi Arap ülkeleri ve Türkiye tarafıdır. Üçüncü tarafı ise diğer ülkelerdir. Irak'ta bizim dışımızda alınan kararların bedelini biz ödedik."
ABD ZİYARETİ
Bugün yapacağı ABD ziyaretiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Bakan Davutoğlu, "Washington ziyaretim Suriye bağlantılı bir ziyaret değil. Suriye'yle ilgili kararlar alınacağı bir ziyaret değil. NATO'dan Kıbrıs'a kadar birçok konuyu ele alacağız. Suriye konusunu da görüşeceğiz" diye konuştu.
11 İRANLI TÜRKİYE'DE
Suriye'deki 11 İranlı'nın Türkiye'ye getirildiğini belirten Davutoğlu, "Suriye'de tutulan 11 İranlı tarafımıza teslim edildi. Bunu İran halkına bir mesaj olarak iletilmesini isterim. Şu anda Türkiye'deler" dedi.
'İSVİÇRE'NİN TAVRI FARKLI'
Davutoğlu, İsviçre'de Bakan Egemen Bağış için başlatılan soruşturmayla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Ön soruşturma başlatılması konusunda İsviçre Büyükelçisi'nden izahat istedik. Hemen başlatılan bir süreç olmadığı anlaşılıyor. En net kurumu sergileriz. Fransa'da 2001 yılında çıkmış bir kanun var. Cezalandırımasıyla ilgili yeni kanun var. Sarkozy yönetimi her ikisinin yanında yer aldı, mesafe koymadı. İsviçre'de ise alınmış bir karar var, kanun değil. 2006 yılında alınan çıkartılan bir kanun var. İsviçre yönetimi karara karşı çıktığını söyledi ve mesafe koydu. Bir mahkeme yorum yaptı, Perinçek davası başladı. 2011 yılında İsviçre Parlamentosu'na sunuldu, reddedildi. Benzer bir kanun için İsviçre'ye karşı da net tavrı ortaya koyarız. Sayın Bağış'la ilgili olan süreci yakından takip edeceğiz. Gerekli tepkiyi gösteririz. Benzer tartışma İsviçre'de de sürüyor yorumu doğru değil. Fransa'daki yasa iptal edilirse, bu Avrupa'da örnek teşkil edecektir."


Erdinç YAPAN-Hürriyet











bu nedenle SAVAŞ çığırtkanlığı yapanlar kendinize gelin. eğer israil ve abd'nin orta doğudaki çıkarları için suriye ile savaşmayı çok istiyorsanız gidip askerlik şubelerine başvurun sonra da gidip savaşın, sizi tutan mı var, gidip israil ve abd ile omuz omuza savaşın...

Değerli dostlarım, arkadaşlarım
Suriye bizim kapı komşumuz. Uzun yıllar beraber yaşamışız. Halep'te, Şam'da, Lazkiye'de hala bizim dokumuz var. Zamanla biz zayıflamışız,İngiliz, Fransız gelmiş o topraklara ve iliğini sömürmüşler, sonra Suriyeliler bağımsızlıklarına kavuşup devlet olmuşlar.
Zaman zaman boylarına poslarına bakmadan bize düşmanlık yapmışlar, yıllarca Apo'yu Şam'da beslemişler, sonra 1998'de gösterdiğimiz sopadan korkup teröristbaşını kovmuşlar.
Akabinde iyi ilişkiler kurulmuş, özellikle G.Antep, Adana, Ş.Urfa, Hatay, Mersin illerimiz ve tabiki Suriye'de yaşayanlar sınır ticaretinin zirve yapması ile doymaya başlamışlar, insanların yüzü güler olmuş.
Tayyip ERDOĞAN "kardeşim" dediği Beşer ESAD'la boy boy fotoğraflar vermiş, karşılıklı ziyaretler yapılmış. Sonra ne olmuş bir anda dönüvermiş ve Suriye yönetimini suçlamaya ve tehdit etmeye başlamış, Davutoğlu Ahmet işi daha da azıtarak "artık sürenin sonu geliyor, sabrımız bitiyor" gibi ağdalı tehditler savurmuştur.
Sevgili dostlarım, arkadaşlarım, bunların tümünün senaryosunun ABD tarafından yapıldığını görmemek, anlamamak için akıl noksanlığı olması gerektiği aşikardır..
Amerika bizim için Ortadoğu'da uygun gördüğü rolü oynatmaya kararlı. Tayyip ERDOĞAN ve avanesinin bu kabadayılıkları kendi iradeleri ile yaptıklarını zaten kimse düşünmüyor.
Esas niyet, taşeron olarak Türkiyenin Suriye ile savaşması, sözde muhaliflere silah, adam desteği vermesi, Suriye Yönetiminin değiştirilerek iş başına ABD ve tabiki İsrail'in güdümünde bir kadronun getirilmesidir. Sonrasında ABD planına göre sıra İran'a gelecektir.
1950 li yılların başında ABD bizi hiçbir ilgimizin olmadığı Kore Savaşına sürmüştü. Orada birçok şehit vermiştik.
Ama bugün durum çok farklıdır. Bugünkü TSK o zaman ki TSK değildir. Şunu üstüne basarak söyleyebilirim ki TSK Suriye ile savaşa GİRMEZ... "Emir verildi yapar" mantığı Suriye ve İran üzerinde geçerli değildir. Bu büyük ordunun içinden gelen bir mensubu olarak bunu çok iyi biliyorum"
Gelişmeleri hep birlikte izleyip göreceğiz.
Hepinizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum.
Atilla UĞUR Emekli Albay.
Silivri Esirevi

Fakat şimdi kendimize kafi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslamiyet’in mukaddes yerlerinin Museviler'in ve Hristiyanlar'ın nüfuzunun altına girmesine mani olacağız.
Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki; buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz.
Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslamiyet'e lakayt olmakla itham edildik.
Fakat bu ithamlara rağmen Peygamberin son arzusunu yani, mukaddes toprakların daima İslam hâkimiyetinde kalmasını temin için hemen bugün kanımızı dökmeye hazırız.
Cedlerimizin, Selahaddin'in idaresi altında, uğrunda Hristiyanlar'la mücadele ettikleri topraklarda yabancı hâkimiyet ve nüfuzunun tahtında (altında) bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar bugün Allah'ın inayeti ile kuvvetliyiz.
Avrupa bu mukaddes yerlere temellük etmek için yapacağı ilk adımda bütün İslam âleminin ayaklanıp icraata geçeceğine şüphemiz yoktur.'Mustafa Kemal Atatürk). Şimdi birde şu başımızdaki lerin zihniyetine bakın .Emparyelist,siyonistlerle işbirliği yapmış,kucaklarına oturmuş kendilerine biçilen rolu oynuyolar ve en komiği bunu müslümanlık maskesi altında yapıyorlar.Yatacak yeriniz yok sizin .toprak bile kabul etmeyecek.
MEMURErdoğan memurlar için son sözü söylediİmzaların atılmasına saatler kala masadan kalkan memur konfederasyonları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan haber bekliyordu..
DİĞERFLAŞ! Haliç Köprüsü böyle ayrıldı!Haliç Köprüsü ile yolu aynı hizada tutan çelik mekanizmada meydana gelen arıza nedeniyle yol ve köprü arasında yükseklik farkı oluştu
DİĞER29 ile süper başkan geliyorBaşkanlık sistemi tartışılırken hükümet 29 ile 'süper başkanlık' sistemi getirecek bir yasa tasarısı hazırladı.
DİĞERValilik önünde pompalıyla dehşet saçtıAdana Valiliği'nin bahçesinde pompalı tüfekle eylem yapan şahıs polisi alarma geçirdi.
GÜNDEMDoğalgaz fiyatları yüzde 50 düşebilirEnerjide Rusya'nın tekelini kırıp, oyunun kartlarının yeniden dağıtılmasına neden olabilecek kaya gazı tartışması alevlendi.
TERÖRÜç şehitte inanılmaz ihmalHatay'da üç subayın şehit olduğu olayla ilgili hazırlanan ilk raporda bir dizi ihmaller zincirine rastlandı.
SPOR MEDYASIAziz Yıldırım için 4 farklı senaryo!Metris'teki Aziz Yıldırım, rekor oyla yeniden seçilse de şike davasının seyrine göre kulübün yeniden seçime gideceği savunuluyor.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
3.SAYFAÖnce penisi sonra işi gittiKarısı tarafından penisi kesilen imama bir darbe de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi
TURİZMBurada kalmak bir araba parasıZenginin malı züğürdün çenesini yorarmış hesabı... Orta gelirlinin rüyasında bile göremeyeceği lüks ve şatafat merkezleri.
SİNEMAİşte bu hafta vizyona giren filmlerBu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98







































