BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Çakar siyasete el atarsa (video)

Beyaz TV'de Göktuğ Sevinçli'nin sunduğu ve Ahmet Çakar'ın daimi konuk olduğu Ve Gol programı bu hafta da her zamanki gibi renkliydi.

Abone ol

Ahmet Çakar anlattığı hikayeler ile dinleyicilerini mest eden, kah gözyaşlarına boğulan, kah "Allah Allah" nidalarıyla dinleyicilerini coşturan Hasan Kaçan'ın unutulmaz tiplemesi Heredot Cevdeti hatırlatıyor.

Gazeteciler.com sitesinde yer alan habere göre Ahmet Çakar futbol dolu haftayı ve kulüplerin ilk haftalardaki performanslarını değerlendirmek yerine, şike operasyonu, Fenerbahçe Kongresi ve gündemdeki siyasi konuları konuşmayı tercih etti.

İzleyenler Ahmet Çakar'ın yorum ve analizlerini, Selçuk Yula ile yaptıkları ağız dalaşlarını görünce bir dönemin en sevilen dizilerinden Ekmek Teknesi'nin Heredot Cevdet'ini hatırlayı verdiler. Anlattıkları hikayeler ile dinleyicilerini mest eden, kah gözyaşlarına boğulan, kah "Allah Allah" nidalarıyla dinleyicilerini coşturan Hasan Kaçan'ın unutulmaz tiplemesi Heredot Cevdet ile elbette Ahmet Çakar'ın uzaktan yakından alakası yoktu ama yaptığı analizler, siyasete bakışı ve değerlendirmesi ister istemez akıllara bu tiplemeyi getirmişti.

İşte Ahmet Çakar'ın Fenerbahçe'nin sadece kadınların izlemesine izin verilen maçına ve siyaset sahnesinin gelecek yıllardaki görünümüne yönelik analizleri:

45 BİN KADIN SEYİRCİ AYSBERGİN GÖRÜNEN YÜZÜ

"Öyle bir operasyon devam ediyor ki, 45 bin kadının gelmesi bunun işareti. Önce Aziz Yıldırım'a sonra Fenerbahçe'ye belli kaftanlar giydiriliyor. Aysberg'in görünen yüzü 45 kadın ve çocuk'un gelmesidir. Aysberg'in görünen yüzü dünya basınında bunun haberleştirilmesidir. CNN İnternational'de Ali Koç'un muhteşem ingilizcesiyle olayın lansmanını yapmasıdır. Ayseberg'in görünmeyen yüzü, birileri Aziz Yıldırım'ı Türkiye'nin geleceğinde bir yerlere hazırlıyor. Aziz Yıldırım hüküm giyer mi giymez mi bunu bilmiyorum. Bildiğim bir tek şey var. Aziz Yıldırım asla Fenerbahçe başkanı olmayacak bundan sonra hedef, yani onu getirmek istedikleri yer, muhtemelen siyaseten çok farklı bir yer. Aziz Yıldırım da bunun farkında...

45 bin kadının maça gelmesi, Federasyonun buna izin vermesi, Sayın Suat Kılıç'ın spor bakanı olarak seçilmesi... Suat Kılıç spor adamı değil, çok genç bir isim."

"OPERASYON'U YAPAN KİM?" "BİLEMEZSİN..."

Selçuk Yula'nın "Hocam bunları çürütmek o kadar kolay ki..." demesi üzerine Ahmet Çakar "Neyi çürütüyorsun? Bundan sonra Aziz Yıldırım için belli güç odaklarının biçtiği rol bu" yanıtını verdi. "Kim biçti bu rolü?" sorusuna ise Ahmet Çakar'ın yanıtı oldukça belirsizdi: "Bilemezsin..."

"Aziz Yıldırım'a siyaseten bir rol biçilmiştir" diyen Ahmet Çakar'a göre 45 bin kadının maça getirilmesi de siyasi bir operasyondu.

Selçuk Yula ise "siyasetin, bir partinin başına sırf Fenerbahçeli diye birini getiremezsiniz, bir yığın oy kaybedersiniz" şeklindeki eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Bir önceki maçta stadın dışında 45 bin kişi vardı en azından... Maça gelenlerin hepsinin üzerinde forma vardı ve pek çoğunun forması da yeni çubuklu formaydı. Bu Fenerbahçe aşkının topladığı bir şey. Organizasyon filan yoktu. Organizasyon olsa 5 bin bilet mi basılır?"

HEREDOT CEVDET GİBİ ALDI SAZI ELİNE...

Ahmet Çakar bu eleştiriler üzerine "Şimdi size bir şey anlatacağım" diyerek programı Ekmek Teknesi dizisindeki kahvehane sahnesine çevirdi ve Heredot Cevdet gibi bir olay anlatmaya başladı:

"1980 ihtilali olmuş, sizler çocuktunuz. Paşalar gelmiş iktidara el koymuşlardı. 11 Eylül günü Tıp Fakültesine kayıt oldum, 12 Eylül günü ihtilal oldu. Lafı nereye getireceğim; dikta rejimi gitti bir süre. Sonra anayasa oylandı. Üç siyasi figür çıktı: Turgut Özal, Turgut Sunalp, Necdet Calp... Calp sosyal demokratların lideri, Sunalp muhafazakar milliyetçi gibi, liberal de Turgut Özal... Birden bayram değil, seyran değil, Kenan Evren çıktı dedi ki: Sunalp emekli paşadır ona oy verelim, memleketin bekası filan falan... Bu da operasyondu. Kenan Evren aptal mı? akıl hocaları aptal mı? Bu lafın nasıl aksedeceğini bilmezler mi? Amaç orada Özal'ı iktidara getirmekti."

Çakar ardından Cem Uzan'ın Genç Parti serüvenine getirdi konuyu: "Eğer Cem Uzan o partiyi kurmasaydı, MHP ve DYP Barajı geçip parlamentoya girecekleri için koalisyon olacaktı. AK Parti tek başına iktidar olamayacaktı."