BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82

Ahmet Çakar Kimdir?

Ahmet Çakar (d. 1962, İstanbul, Türkiye), Türk hekim ve eski hakem. Pek çok uluslararası maçı yönettikten sonra hakemliği bırakmış ve futbol yorumculuğuna başlamıştır. Şu anda yorumculuk görevinin yanı sıra asıl mesleği olan hekimliği de sürdürmektedir. Ahmet Çakar ayrıca spor yazarlığı ve yarışma sunuculuğu da yapmaktadır.1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp...

Ahmet Çakar (d. 1962, İstanbul, Türkiye), Türk hekim ve eski hakem. Pek çok uluslararası maçı yönettikten sonra hakemliği bırakmış ve futbol yorumculuğuna başlamıştır. Şu anda yorumculuk görevinin yanı sıra asıl mesleği olan hekimliği de sürdürmektedir. Ahmet Çakar ayrıca spor yazarlığı ve yarışma sunuculuğu da yapmaktadır.1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. 1997'de hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra gazete, köşe yazarlığının yanı sıra radyo ve TV`de yorumculuk yapmaktadır. 

Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 25 Şubat 2004'de Mecidiyeköy'de Profilo Alışveriş Merkezi'nin arkasında bulunan sağlık ocağından çıkarken vurulmuştur ve vücuduna beş kurşun isabet etmiştir. Vurulma sebebi ve vuran kişiler belirlenememiştir fakat spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı sanılmaktadır. Taburcu olduktan sonra spor yorumculuğuna tekrar dönmüştür. 
Şu anda Sabah'ta spor yazarlığı, Kanaltürk'te yayımlanan Telegol programında futbol yorumculuğu, ATV'de yayımlanan Ahmet Çakar'la Zor Karar yarışmasında da sunuculuk yapmaktadır. Bundan önce FOX TV'de yayımlanan Ahmet Çakar'la Şansa Bak adlı yarışma programını sunmuştur. 

Türk futbol tarihinin önemli hakemlerinden biri olan Ahmet Çakar;18 Haziran 1996 - Romanya - İspanya (1-2) 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası 1. Tur karşılaşması.1 Mart 1995 - A.C. Milan - Benfica (2-0) Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşması,5 Nisan 1995 - Bayern Münih - Ajax Amsterdam (0-0) Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk karşılaşması,20 Mart 1993 - Gana - Brezilya (1-2) Gençler Dünya Futbol Şampiyonası Final karşılaşması gibi üst düzey maçlar da yönetmiştir.