BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Altan'dan şok iç savaş açıklaması

Ahmet Altan, başkanlık sisteminin gelmesi durumunda Türkiye'de iki yıla iç savaş çıkacağını iddia etti.

Abone ol

Taraf gazetesi eski yayın yönetmeni Ahmet Altan, başkanlık sisteminin gelmesi durumunda Türkiye'de iç savaş çıkacağını öne sürdü.

Başkanlık sisteminin gelmeyeceğini tahmin ettiğini belirten Ahmet Altan, "Çünkü nasıl bir felakete yol açabileceğinin ilk işaretlerini bugünden yaşamaya başladı bu ülke. Bence başkan olursa neler olabileceğini AKP’lilerin de önemli bir kısmı görüyor" dedi.

Aksiyon dergisine konuşan Ahmet Altan'ın açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

AK PARTİLİLER FELAKET OLACAĞINI GÖRÜYOR

-Türkiye’nin gündemine Tayyip Bey ısrarla başkanlık sistemini sokmaya çalışıyor. Alafranga mı, alaturka mı, Uruguay mı, Meksika mı filan derken ‘huzurla dört yüz milletvekilini verin, güzellikle halledelim’ tarzında bir noktaya kadar geldi.

Başkan olacağını zannetmiyorum. Siyasi tahminlerim benim iyi değildir ama Türkiye’nin buna izin vermeyeceği kanaatindeyim. Çünkü nasıl bir felakete yol açabileceğinin ilk işaretlerini bugünden yaşamaya başladı bu ülke. Bence başkan olursa neler olabileceğini AKP’lilerin de önemli bir kısmı görüyor.

İKİ SENE İÇİNDE İÇ SAVAŞA GİDERİZ

-AKP için de bir felaket mi?

AKP için çok büyük bir felaket. Yani şöyle söyleyeyim, benim görüşüm, Erdoğan başkan olursa 2015’te Türkiye 1925’leri, büyük devlet şiddetini, yasaklamaları yaşar, bir ya da iki sene içinde iç savaşa gideriz. Çünkü devlet şiddeti ekonomik çöküntüyle bir araya geldiğinde toplumu patlatır. Şu anda AKP’nin toplumu götürdüğü yer orası. Eğer Tayyip Erdoğan başkan olursa oraya daha da süratli götürecek. Çünkü ekonomik bütün veriler olumsuz, devlet şiddeti yükseliyor. Bu ikisi yan yana toplumu patlatır.