BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  MEDYA

Ahmet Altan'dan şok Ankara patlaması yazısı

Gazeteci yazar Ahmet Altan 37 kişinin öldüğü Ankara patlaması sonrası çılgın bir yazıya imza attı.

Abone ol

Ahmet Altan'ın Ankara patlaması sonrası kaleme aldığı yazı tepki çekti.

Patlamanın sorumlusu olarak Erdoğan'ı işaret eden yazar, "Ölüm ve acı, bu rejim bitmeden bitmeyecek" iddiasında bulundu.

Türkiye'yi sarsan bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonrası Altan'dan tartışılacak bir yazı geldi. Türkiye'yi yasa boğan olayın ardından Altan'ın yazısı şoke etti.

"DAHA ÇOK ÖLECEĞİZ"

Ankara'da hayatını keybedenler için yazar, "Tek suçları, günahlarla, yolsuzlukluklarla, sefil ihtiraslarla dolu bir ülkenin başkentinde yaşamaktı" diye yazdı.

Bağımsız Gazetecilik Platformu'nda yer alan yazısında Altan, “Erdoğan’ın yasadışı tek adam iktidarı” sürdüğü sürece bu ülke tek bir gün bile huzur ve istikrar görmeyecek." ifadelerini kullandı.

Hızını alamayan Altan, medyanın da suç ortağı olduğunu savundu ve tartışılan yazısına böyle devam etti:

"Daha çok öleceğiz. Ölüm ve acı, bu rejim bitmeden bitmeyecek. Göreceksiniz.

Aslında görüyorsunuz da… Yanan Kürt kasabalarıyla, vurulan bebeklerle, başkentte altı ayda patlayan üç bombayla, Anadolu’nun her köşesinden kalkan “bayraklara sarılı” tabutlarla görüyorsunuz.

Ama gördüğünüzün, gördüğünüzden başka bir “şey” olduğunu anlatıyorlar size. Gördüğünüzün, gördüğünüz “şey” olduğunu size anlatacak bir medya yok… Bunu bir gün kendiniz anlamak zorunda kalacaksınız.



Siz anlayana kadar, piknikten dönen yorgun genç kızlar, işten çıkmış yorgun memurlar, beş aylık bebekler, Kürt gençleri, Anadolu’nun delikanlıları ölüp duracak.

İnsanlar, sevdiklerinin yaşayıp yaşamadığını twitterda attıkları endişeli mesajlarla öğrenmeye çalışacak.

Bir adam “anayasaya uymayacak” diye biz “esfel-i safilin”de yaşayıp, alevlerle dolu patlamalarla insanlarımızı ölüme teslim edip duracağız."

NEDİM ŞENER'DEN ALTAN'A TARAF ELEŞTİRİSİ

Ahmet Altan, Taraf'ın başındayken yaptığı yayınlar nedeniyle tartışmaların odağındaydı. Ergenekon operasyonlarında bir yıl hapis yatan gazeteci Nedim Şener, üç gün önce twitter hesabından Altan'ın Taraf'ın başındayken attığı manşetleri twitter hesabından böyle paylaşmıştı: