BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  MEDYA

Ahmet Altan'dan AK Parti seçmenine ağır sözler

Ahmet Altan AK Parti seçmenine ahlaksız dedi. Bugün TV'de Pelin Batu'nun programına konuk olan Ahmet Altan, AK Parti seçmeni hakkında ağır konuştu.

Abone ol

Ahmet Altan, AK Parti'nin uygar bir toplumdan yüzde 40 alamayacağını, dolayısıyla Türk toplumunun dini ve ahlaki sorunları olduğunu söyledi.

Tüm sanıkların beraatiyle sonuçlanan Balyoz davasının başlamasına yol açan haberi Taraf'ta yayınlayarak şimşekleri üzerine çeken Altan'dan yine çok konuşulacak sözler.

Gazeteci Ahmet Altan, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Bugün TV'de Pelin Batu'nun sunduğu 'Pelin Batu ile Yüzleşme' programına konuk oldu.

"AKP MUHTEŞEM BİR TOPLUMDAN ÇIKMAZ"

Türk toplumunun çok muhteşem olduğundan bahsedildiğini söyleyen Ahmet Altan, "Bu toplum çok muhteşem değil" dedi.

AK Parti'nin muhteşem bir toplumdan çıkamayacağını savunan Altan, "Daha doğrusu son 5 yılda çok muhteşem bana herhangi bir gelişmiş ülke söyleyin ki Erdoğan gibi bir adam Cumhurbaşkanı olsun AKP gibi de bir parti iktidarda olsun ve bütün bu hırsızlıkları yakalandıktan sonra da yüzde 40 oy alsın. Böyle bir ülke yok. Var da gelişmiş, uygar anlamda yok" diye konuştu.

"TOPLUMUN DİNİYLE AHLAKIYLA SORUNU VAR"

Ahmet Altan sözlerinin devamında AK Parti yüzde 40 aldığı için Türk insanın dini ve ahlaki sorunları olduğunu savundu:

"Böyle bir toplum olduğunda o toplumun diniyle de sorunu var ahlakı ile de sorunu var. Geleneği ile ilgili cesareti ile ilgili sorunu var parayla ilişkisinde sorunu var. Sorunlu bir toplum olduğumuzu röntgen gibi gösterdi. Siyasi olarak AKP'ye karşı çıkıyoruz çünkü ondan kurtulmak istiyoruz. Ama hayat onunla bitmeyecek. Bununla ilgili toplumla ilgili gerçeği de görmemiz gerekecek. En kızdıkları budur toplumun. Ama doğrusu bu."

altan-pelin.jpg