BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Altan meydan okudu kardeşi kaçmam sözü verdi

Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan FETÖ davası duruşmasında savunma yaptı. 6 sayfalık savunmasını SEGBİS sistemi üzerinden yapan Ahmet Altan yargıçlara meydan okudu. İşte 'Tanrı yalan söylemez' diyerek söze başlayan Ahmet Altan'ın ifadesinden flaş bölümler;

Abone ol

Nazlı Ilıcak'ın ardından ifade veren Ahmet Altan, "Ben sizin sanığınız değilim" başlıklı 6 sayfalık savunma metnini okudu. Ahmet Altan yargıçları 'tanrıya' benzettiği ifadesinde onlara seslendi. Duruşma sonunda tahliyelerini talep ettiler ancak mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi.

"Tanrı yalan söyleyemez" diyerek savunmasına başyayan Ahmet Altan şunları söyledi;

-"Tanrı yalan söylemez. Yalan söylediğinde tanrılık vasfını kaybeder. Milyonlarca insanı biraraya getiren o dürüst güç, o güven kaynağı ise yargıçlardır. Yargıçsız millet, yargıçsız devlet olmaz. Yargıcı yargıç yapan onun neredeyse tanrısal bir dürüstlüğe sahip olmasıdır. Bir yargıç mahkemede yalan söylediğinde kendi yargıçlık vasfıyla birlikte, devleti de yok eder."

TEMYİZ HAKKIMDAN VAZGEÇERİM!

-Açık ve net söylüyorum. Tek bir kanıt gösterin, temyiz hakkımdan vazgeçeceğim.Ya kanıt göstereceksiniz ya yargıçlık vasfını kaybedeceksiniz, sizinle birlikte devlet devletlik vasfını yitirecek.

YAŞLI BİR YAZAR OLARAK SİZE TAVSİYEM

Nazlı Ilıcak'tan Zekeriya Öz'lü bomba! İlk kalemde 3 ismi sattı

-Kendiniz ve devletiniz hakkında bir karar verme sorumluluğuyla karşı karşıyasınız. Sizden çok daha tecrübeli, yaşlı bir yazar olarak size tavsiyem kendinizi, mesleğinizi, devletinizi kurtarmanızdır."

MEHMET ALTAN'IN 1 DOLARLARI
Ahmet Altan'ın savunmasının ardından duruşma salonunda bulunan Mehmet Altan ifadesini verdi. Mehmet Altan evinden çıkan F serisi 1 dolarlar için şunları söyledi;

-Yırtık, eski seyahatlerden kalan 1 dolara beyhude bir anlam yükleme çabası var. Ben örgüt üyesi olmadığıma göre, F serisi 1 doları neden, niçin, hangi maksatla saklayacağım? Bu 1 dolar medyaya, soruşturmanın gizliliği çiğnenerek, dolardaki yırtık memurun parmağıyla kapatılarak servis edilmiştir.

KAÇMAM...

Ahmet Turan Alkan'ın inandırıcı olmayan FETÖ ifadesi!

-Hayatımda gayrimeşru hiçbir işin içinde bulunmadım. Kılım kıpırdamaz, ne kaçması? Benim gibi suçlanan birçok sanık tutuksuz olarak yargılanıyor. O hâlde, ortada keyfi bir tutum mu var?

Mehmet Altan ile Ahmet Altan'ın savunmalarının ardından avukatları mahkemeden müvekkillerinin serbest bırakılmasıın istedi.

NEYLE SUÇLANIYORLAR?

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında “Anayasal düzeni ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davada Altan kardeşler ve Ilıcak’a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.