BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  MEDYA

Ahmet Altan kimdir FETÖ'den ne kadar ceza aldı?

Ahmet Altan FETÖ davasından bugün yargı önünde son savunmasını yaptı. Peki Ahmet Altan kimdir eşi ve çocukları hakkında neler biliniyor? Ahmet Altan hakkında savcılık müebbet hapis cezası istiyordu. Mahkeme heyeti Ahmet Altan için ne kadar ceza verdi?

Abone ol

İSTANBUL 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada kardeşi Mehmet Altan ile birlikte Ahmet Altan için müebbet hapis cezası verildi.

Duruşmada son sözü sorulan tutuklu sanık Ahmet Altan şu ifadeyi verdi: "Ben yüzlerce kere yargılandım, askeri vesayet ve 28 Şubat sürecinde yargılandım. Hayatımda ilk defa yargılanırken anayasa suçu işleyen bir heyetle karşı karşıyayım. Hukuk dışı, yasa dışı, anayasa dışı eylemlerden ve bu yolculuktan vazgeçmek herkes için iyi olacaktır."

Tutuklu sanık Mehmet Altan, "18 aydır beni hapiste tutan yaklaşıma Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Anayasa Mahkemesi beni yargılasa 3 kez beraat etmiş olacaktım." ifadelerini kullandı.

Ahmet Altan kimdir aslen nereli? Eşi Gülnur ve çocukları

NE KADAR CEZA İSTENİYORDU : İddianama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlandı. Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak hakkında darbe girişimi ile anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçundan üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Altan kardeşleri ve Ilıcak'ın ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan da 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Mahkeme bugünkü duruşmadan sonra kararını belirledi. Ahmet Altan ile birlikte kardeşi Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak müebbet hapis cezası aldı.