BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Altan kimdir aslen? Ahmet Altan'ın eşi ve çocukları

Ahmet Altan aslen Ankaralıdır. Defne Joy Foster'ın ölümünde başrolda olan Kerem Altan, Ahmet Altan'ın çocuklarından biridir. Sanem Altan da Ahmet Altan'ın kızıdır. Peki Ahmet Altan'ın eşi Gülnur Altan kimdir birlikteler mi boşandılar mı? İşte FETÖ'den tutuklu olan Ahmet Altan ve ailesi hakkında bilinmeyenler.

Abone ol

1950 senesinde dünyaya gelen Ahmet Altan aslen Ankaralıdır ve şu anda 67 yaşındadır. Ahmet Altan'ın babası ünlü gazeteci yazar Çetin Altan annesi Kerime Altan'dır. Ahmet Altan'ın Mehmet Altan isminde bir erkek, Zeynep Bakan adında bir kızkardeşi var. 

Ahmet Altan’ın tam adı Ahmet Hüsrev Altan’dır. Geçmişte Taraf gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan, FETÖ'yle olan işbirliğinden dolayı tutuklu. Peki Ahmet Altan'ın eşi ve çocukları kimdir?

AHMET ALTAN'IN ÇOCUKLARI KİMDİR : Ahmet Altan'ın çocukları Sanem Altan ve Kerem Altan babalarının izinden girip gazeteci oldular. Kerem Altan ismi haberciliğinden çok Defne Joy Foster'ın şüpheli ölümü ile gündem oldu. Kerem Altan bu olaydan FETÖ sayesinde kurtuldu iddiaları bulunuyor.

Fotoğraftakiler : Kerem Altan ve kardeşi Sanem Altan gazeteci Yasemin Çongar ve Hasan Cemal ile birlikte. Kerem Altan Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili hala itham altında.

AHMET ALTAN'IN EŞİ KİMDİR : Ahmet Altan'ın eşi Gülnur Altan oyuncu Bülent Bilgiç'in kardeşi ve gazeteci yazar Hıncal Uluç'un da dayısının kızı. Ahmet Altan karısı Gülnur Altan ile lise ikinci sınıftayken kaçarak yıldırım nikahıyla gizlice evlenmiş. Evlilikleri zorlu geçen Ahmet Altan ve Gülnur Altan çiftinin 1972'de ilk çocukları Sanem Altan doğar. 1980'de de oğlu Kerem Altan dünyaya gelir. O yıl Ahmet Altan eşinden ayrılıp ayrı bir eve çıkar. O günden sonra Ahmet Altan karısından boşanmasa da evililikleri kağıt üstünde kalmıştır.

AHMET ALTAN'IN EĞİTİMİ : Gazeteci yazar Çetin Altan’ın iki oğlundan biri olan Ahmet Altan bir süre Robert Kolej’e devam ettikten sonra Ankara Koleji’nde eğitimini sürdüren Altan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni kazandı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığı ODTÜ’den sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.

AHMET ALTAN'IN MEDYA GEÇMİŞİ : Ahmet Altan’ın Nokta dergisinde başladığı köşe yazarlığı serüveni Hürriyet ve Güneş gazeteleri için yazdığı günlük yazılarla devam etti.

Ahmet Altan'ın yazdığı kitapları : Dört Mevsim Sonbahar (1982), Sudaki İz (1985), Yanlızlığın Özel Tarihi (1991), Tehlikeli Masallar (1996)
Kılıç Yarası Gibi (1998), İsyan Günlerinde Aşk (2001), Aldatmak (2002)
En Uzun Gece (2005), Son Oyun (2013), Ölmek Kolaydır Sevmekten (Mart 2015), Bir Hayat Bir Hayata Değer (Ekim 2015)