BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad ABD'ye meydan okudu

Amerika'dan konuşan İran lideri, ambargonun kendilerine yaradığını idda ederken yine meydan okudu!

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'tan, ABD'yi kızdıracak açıklama! ABD'nin ambargo kararına sevindiklerini söyleyen İranlı lider, bu karara uyan ülkeleri dost olarak görmediklerini söyledi. Ahmedinejad, arabuluculuk konusunda da Türkiye'ye güvendiklerini kaydetti.

TRT Haber'e konuşan Ahmedinejad, dünyadaki hakim güçlerin ambargo silahını kullanarak İran ve bazı ülkeleri boyunduruk altına alabilecekleri vehmine kapıldığını belirterek, "Bize mal satmazlarsa seviniriz. Kendimiz bunun üstesinden gelebiliriz. Birçok bilimadamımız ve dost ülkeler var. Onlar ambargolarla ancak kendilerini rezil ediyorlar." şeklinde konuştu. Ahmedinejad, benzin ambargosunun ardından bir hafta içerisinde kendi tesislerinde benzin üretmeyi başardıklarını savundu.

"ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMUYORUZ"

Ambargoların kendilerini korkutmadığını, "Allah'tan başka kimseden korkmayız" diyen İran lideri, "Onlar korksun, İran halkı onları artık dostu olarak görmeyecek." şeklinde konuştu.

Türkiye ile var olan iyi ilişkilerinin sürekli geliştiğini dile getiren Ahmedinejad, uluslararası alanda da Ankara ile işbirliğini geliştirdiklerini kaydetti. Mahmud Ahmedinejad, "İki kardeş ülkenin birbirini desteklemesi çok doğal." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, nükleer sorunun diplomasiyle çözülmesi için Türkiye'nin çabaları hatırlatıldığında, Türkiye'ye bu konuda güvendiklerini vurguladı.