BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  GÜNCEL

Ahmedinecad Atatürke benziyor!

'Ahmedinecat islam birliği kurmaya çalışıyor, Atatürk'se laik bir devlet kurdu ama ikisi de ortak noktada birleşiyor' bu tespit kimden geldi?

Abone ol

Balçiçek Pamir'le Söz Sende programının bugünkü konuğu Atatürkçü ve Kemalist yaklışımıyla tanınan Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Anıl Çeçen'di.

Prof. Çeçen programda çok ilginç bir benzerlikten bahsetti:

"Baktığınız zaman Ahmedinecad'ın konuşmalarında Atatürk'e benzer unsurlar var. İkisi birbirlerine çok benziyorlar." Balçiçek Pamir'in, bunun çok ilginç bir benzetme olduğuna dikkat çekmesi üzerine Prof. Çeçen şunları söyledi: "Ahmedinecat islam birliği kurmaya çalışıyor, Atatürk'se laik bir devlet kurdu ama sonuçta ikisi bir ortak noktada birleşiyorlar. Her iki lider de anti-emperyalist."

Prof. Çeçen ayrıca bazı tarihçilerin Atatürk'ün bazı sözlerinin Türk Tarih Kurumu tarafından sansürlendiği ile ilgili iddialarını da yorumladı. Çeçen şunları söyledi: "Cumhuriyetin kurulmasından sonra cumhuriyet tarihinin bazı noktaları tartışma konusu olmasın diye Afet İnan tarafından geriye çekilmiştir. Ayrıca bazı tarihçiler de buna benzer şeyler yapmışlardır. Ama bunların gerekçesi söylediğim gibi tartışma konusu yapılmamaları içindir."