BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL

Ahıska Türkleri bayrama hazırlanıtor

Ukrayna'dan Türkiye'ye yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz vatanlarında karşılayacakları ilk bayram için hazırlıklara başladı.

Abone ol

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz vatanlarında karşılayacakları ilk Ramazan Bayramı için hazırlık yapmaya başladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Üzümlü'ye yerleştirilen Ahıska Türkleri arasında yer alan kadınlar, öz vatanlarında geçirdikleri ilk ramazanın ardından karşılayacakları ilk bayrama hazırlanıyorlar.

Ahıskalı kadınlar bayram için tatlı, pasta, dolma gibi yemekleri yapmak için yoğun mesai harcıyorlar. Ahıska sofralarının olmazsa olmazı "katmer" ise bayram sofraları için özenle hazırlanıyor.

Öte yandan Ahıskalı çocuklar ise yeni aldıkları bayramlık elbiselerini giymek için heyecanla bayram gününü bekliyor.

AA muhabirine açıklama yapan 62 yaşındaki Hediye Musayive, bayramı Türkiye'de geçirecekleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bizim için bu bayramın büyük bir farkı var. Önceden Ukrayna'daydık şimdi kendi vatanımıza geldik. Allah bize çok güzel bir mutluluk verdi. Bizde bu Ramazan Bayramı'nı çocuklarımızla, herkesle mutluluk ile karşılayacağız. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu duygularla ilk bayramımızı yaşayacağız. Bayram için hazırlıklar yapıyoruz. Mantı, börek gibi yöresel yemeklerimizi yapıyoruz." dedi.

- "Kendi vatanımızda bayram geçirmek başka olacak"

Sabriye Musayive (42) ise Türkiye'de ilk kez bayramı geçirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Musayive, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'ye geldik burada ilk bayramımızı geçireceğiz. Çok mutluyuz. Hazırlıklar yapıyoruz. Katmer, pasta yaptık. Börekler, çeşit çeşit yemekler yapacağız. Kendi vatanımızda bayram geçirmek başka olacak. Ezan sesleriyle uyanmak, oruç tutmak çok güzel."