BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ağrı'daki çatışmadan ürküten detaylar

Ağrı'da PKK'nın, 10 binden fazla mermi kullandığı iddia edilen çatışmanın detayları ortaya çıktı.

Abone ol
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 15 saat süren saldırıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Askeri kaynaklara göre sabaha karşı gerçekleştirilen PKK saldırısında, 10 binin üzerinde mermi kullanıldı. Helikopterlerin de isabet aldığı saldırıda 5 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, yaralı 1 PKK'lı da hastaneye götürüldü. 
 
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 4 askerin yaralandığı, 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiği çatışmaya ilişkin detaylar ortaya çıkıyor.  Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırı sabaha karşı 03.45'te bölgede hakim bir tepeye mevzilenen PKK'lıların açtığı ateşle başladı.

UÇAKSAVARLAR KULLANILDI
 
Askerler açılan ateşe karşılık verdi. Çatışmada PKK'lıların ağır silahlar ve uçaksavar kullandığı da tespit edildi. Askeri kaynaklar, açılan ilk ateşte yaralanan 4 askerin tahliyesi için birkaç kez girişimde bulunulduğunu ancak bölgeye gönderilen Sikorsky tipi helikopterin isabet aldığını belirtti.

HELİKOPTERLER DE VURULDU
 
Sadece Sikorsky'nin değil, çatışma bölgesine sevk edilen 4 taarruz helikopterinden 2'sine de çok sayıda merminin isabet ettiği vurgulandı.
 
Askerlerin çatışmanın son bulduğu 18.30'dan sonra, önce kirpi adı verilen zırhlı araca, ardından da helikoptere taşındığı, tahliye sırasında çarşaf ya da battaniyelerin değil askerlerin uyku tulumlarının kullanıldığı kaydedildi.

PKK'LI DA HASTANEYE KALDIRILDI

Yaralı olarak yakalanan bir teröristin yine helikopter ile Ağrı Devlet Hastanesine götürüldüğü belirtildi.
Askeri kaynaklar, yaralı asker sayısının 8 olduğu yolundaki iddiaları da reddetti ve yaralanmaların tamamının kamuoyuyla paylaşıldığını  aktardı.
 
25 kişi olduğu tahmin edilen PKK'lı grubun taşıyabilecekleri mühimmat miktarıyla çatışmayı 2 saat sürdürebileceği bu nedenle bölgeye birkaç gün öncesinden yığınak yaptıklarının değerlendirildiğini de vurguladı.