BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

Ağrı'da seçimi kazanan Sırrı Sakık'tan flaş sözler

Dün Ağrı'da yapılan seçimin galibi Sırrı Sakık oldu. Sakık seçim sonucunu değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Ağrı, doğunun en kritik seçim illerinden biriydi. 30 Mart seçim sonuçlarının tekrarlanması gündeme gelince hükumet kurmaylarıyla Ağrı'ya çıkarma yaptı. Dün tekrarlanan Ağrı seçimlerini BDP'nin adayı Sırrı Sakık kazandı. Sakık bu seçimde kaybeden olmadığını, barışın kazandığını vurguladı.

Birkaç gün içerisinde göreve başlayacağını söyleyen Sakık İNTERNETHABER'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

AĞRI ZULMÜN KENTİ


Ağrı bir Kürt kenti. Ağrı zulmün dorukta olduğu bir kent. 1930'larda buralarda çok zalimane politikalar uygulanmış ve hala bu zalimane politikaları uygulayanların Ağrı'da izi var. Onlar abide diyorlar ama bizim açımızdan bir utanç abidesi. Bu utanç abidesini 1930'larda Ağrı'nın göbeğine koymuşlar, Ağrı'da katliam yapanların, Ağrı'da yaşayanların atalarını, babalarını öldürenlerin "abidesini" getirip şehrin göbeğine dikmişler. Ve Ağrı'lı gençler de buna bakınca dağa yönelmişler. Böyle bir kentten bahsediyoruz. 

AĞRI SEÇİM SONUÇLARI BDP, AK PARTİ'YE NE KADAR FARK ATTI? (TIKLA GÖR)

AĞRI KÜRTLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Diyarbakır Kürtler açısından ne kadar bir önem arzediyorsa Ağrı da Kürtler açısından öyle. Ağrı hak ettiği biçimde yönetilmiyordu. Kürtler burada gerçekten yerelde de genelde de hak ettikleri noktada değildiler. Demokratik siyasetin Ağrı'da hayat bulması bizim açımızdan çok önemliydi.  

BU BİR VİCDAN SEÇİMİYDİ

Ağrı'lı vatandaş, "Benim sorunlarımı demokratik siyasetle çözün" dedi. Ben barış sürecini önemsiyorum, barışa destek veriyorum. Ben Ağrı'ya geldiğimde ilk şunu söylemiştim: "Ben size belediye başkanı olarak gelmiyorum, ben demokratik siyasetin hayat bulması için, barış sürecinin daha kalıcı olması için  geliyorum. Burada bir belediye başkanı seçimi değil bir vicdan seçimi yapacağız." Ağrı halkı buna inandı ve destek verdi.

30 Mart'ta yaşanan sıkıntılar yÜzünden seçimin yenilenmesi için başvuruda bulunduk. Ağrı'yı kanatmak ve kuşatmak istiyorlardı. Bu politikalara izin vermedik, Ağrı halkını koruyan ve kollayan politikalarla bugünkü sonucu aldık.

Biz çok devasa bir güçle yarıştık. İktidarla, devletin bütün olanaklarıyla, iş çevreleriyle yarıştık. Her gün bir bakan buraya geliyordu. Ama biz halkın gücüne inanıyorduk ve bu güçle yendik.

Ben Ağrı'lı vatandaşa açık ve net olarak en başında hiçbir projesi olmayan bir aday olduğıumu, tek projemin barış ve dürüstlük olduğunu söylemiştim. Bu bir vicdan seçimiydi, herkes vicdanına sahip çıktı.

Ne zaman göreve başlayacağını sorduğumuz Sırrı Sakık göreve başlayacağı tarihi ilk kez açıkladı:

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE


Bu konuları çok fazla bilmiyorum, hukukçu arkadaşlarımız ilgileniyorlar, tahmin ediyorum bugün yarın bu işi çözeceğiz.