BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ağrı'da 19 yıllık hastane inşaatı utancı

Ağrı'da inşaatı tam 19 yıldır devam eden Hamur Devlet Hastanesinde mutlu sona az kaldı. Müjdeyi Ak Partili Hanifi Alır verdi.

Abone ol

Ağrı'nın Hamur ilçesinde, 19 yıl önce yapımına başlanan hastane bu yıl hizmete giriyor. Bu ay ihalesi yenilenecek 300 yataklı hastane, daha sonra 500 yataklıya çevrilebilecek.

Hastane inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Ağrı Milletvekili M. Hanifi Alır, hastanenin yıl sonuna kadar hizmete gireceğini açıkladı.

Hastanenin 1991 yılında ihaleye çıktığını ve 1992 yılından beri inşaatının devam ettiğini ifade eden Alır, "Fakat o tarihteki şartlar altında çok düşük tadilatla devam edilmiş. Dolayısıyla sözleşmeye göre ciddi şekilde de fiyat farkı var. Her sene fiyat farkı vere vere 19 senedir bugüne kadar devam ediyor. Resmen bağlanmışsın başka çözüm de üretemiyorsun. Defalarca ne yapabiliriz diye konuştuk, düşündük tartıştık. Her sene bir hastane parası vermek zorunda kalıyoruz. Biz bu sene Ocak'ın 15'inde valimizle beraber karar verdik, bu işi tasfiye ettik, müteahhitle ilişkisini kestik" dedi.

Ağrı Büyük Devlet Hastanesi'nin ihalesinin 24 Nisan'da yapılacağını hatırlatan Milletvekili Alır, "300 yataklı hastane daha sonra 500 yataklıya çevrilebilecek, geniş çaplı bir inşaat yapılacak. Burada teferruatlı bir hastanenin olmasına gerek yok. Ama burası gene bir hastane, bir sağlık merkezi ve 112 Acil Merkezi olacak şekilde projesi bitti. Belli bir yerde ihale aşamasına geldi, onaylanmak üzere. İnşallah bunu bu sene içerisinde tekrar ihaleye çıkartacağız. Bizim ihaleye çıkardıklarımız zaten kısa sürede bitiyor. İnşallah biz bu binayı kısa süre içerisinde farklı amaçlarla Hamurlu vatandaşlarımıza hizmet edecek şekilde hizmete koyacağız" diye konuştu.

Milletvekili Alır, 19 senede harcanan para ve emeğe yazık olduğunu belirtti. Kendi dönemlerinde olsaydı bunu bir sene içinde bitirebileceklerini ifade eden Alır, şöyle devam etti:

"Öyle bir sözleşme yapılmış ki bizim 19 sene boyunca elimizi kolumuzu bağlamıştı. Türkiye'de bir zamanlar maalesef bu tip şeyler çoktu. Havaalanı yolları, barajlar, 25-30 sene devam eden projeler vardı. Havaalanı yapılıyordu uçak inemezdi. Barajlar yapılırdı su olmazdı. Bir yol yapılıyordu, yolun sonu gelmeden başı bozuluyordu. Bizim bu hükümet döneminde böyle şeyler yok. Projelerimiz gerçekçidir, neye ihtiyaç varsa o ihtiyaca göre projeler yapılıyor. Kaynaklar heba edilmeden bitiriliyor. Artık yıllar sürecek ve kaynakları heba edecek projeler Türkiye?de hemen hemen kalmadı gibi. İhaleye çıkartarak son suretle bitiriliyor"