BIST 9.496
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.480,46
HABER /  GÜNCEL

Ağrı video görüntüleri çıktı gerçekte ne oldu?

HDP'nin görüntüsü var dediği Ağrı videosu ortaya çıktı. Ağrı görüntülerinde yaralı askerler yer alıyor. Peki HDP'nin bırakıp gittiler iddiasını görüntüler doğruluyor mu?

Abone ol

AĞRI çatışmasıyla ilgili HDP'nin çeşitli iddialarda bulunduğu olayın video görüntüleri ortaya çıktı. HDP 'nin iddiasına göre 'askerleri bırakıp' gitmişlerdi. Yayınlanan Ağrı görüntülerinde bu noktayı aydınlattı. Ağrı'daki çatışmadan sonra yaralı askerlerin etrafında çok sayıda asker yer aldığı ve 'bırakıp gittiler' iddiasınan doğru olmadığı anlaşıldı. 

Ağrı ’nın Diyadin ilçesinde Tendürek Dağı eteklerinde askerlerle PKK’lılar arasında yaşanan çatışmanın çekilen video görüntüleri yayınladı. DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Ağrı’da cumartesi günü çıkan çatışmanın video kaydı olduğunu söylemiş ve "Videolarını paylaşacağız' demişti. HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise 'askerleri bırakıp gittiler' iddiasında bulunmuş ve "15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler" demişti.ağri-hdp-görüntüler.jpg

AĞRI VİDEO GÖRÜNTÜLERİNDE NE VAR?
Ağrı 'daki çatışmadan sonra çekilen söz konusu video kaydı yayınlanınca HDP lideri Demirtaş'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Ağrı video görüntülerde yaralı askerler çatışma bölgesinde beklerken görülüyor. Ancak Demirtaş'ın dediği gibi 'terk edip' gitme durumu yok. Zira yaralı askerlerin etrafında çok sayıda asker yer alıyor ve ilk müdahaleyi yapıyorlar. 

İŞTE AĞRI VİDEO GÖRÜNTÜLERİ

TSK : TEŞEKKÜR EDERİZ
Ağrı video görüntülerinde bölge halkının yaralanan askerlerin taşınmasına yardım ettikleri görülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri de bugün Ağrı olayıyla ilgili bir açıklama yaparak yardıma giden bölge halkına teşekkür etti.

ağri-hdp-fotoğraflari-asker.20150413103054.jpg
TSK'nın Ağrı açıklamasında şöyle denildi;
"11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir. Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz."