BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69

Ağızdaki yaraların sebebi gluten mi?

Ağızdaki yaraların sebebi gluten mi?

Farkına varmadan gluten tüketiminin zararlarından muzdarip olabiliriz. Peki, gluten hassasiyeti nasıl anlaşılır?

Ağızdaki yaraların sebebi gluten mi?

Gluten, tüm vücudumuzda kronik hasara yol açtığından en gizli düşmanlarımızdan biridir. Bu sebeple bazen gluten hassasiyeti olduğunu anlamamız uzun sürebilir ve bu esnada gluten tüketiminin zararlarından muzdarip olabiliriz. Peki, gluten hassasiyeti nasıl anlaşılır?

Ağızdaki yaraların sebebi gluten mi?

Gluten hassasiyetinin en belirgin semptomlarından biri sindirim sistemi sorunlarıdır. Mide bulantısı, şişkinlik, karın ağrısı ve hatta kabızlık gluten hassasiyeti belirtileri arasındadır. Bu semptomlar genellikle Huzursuz Bağırsak Sendromu belirtileri ile karıştırılabilir. Benzer durumlar yaşadığınızda mutlaka bir uzman doktora görünmenizi tavsiye ederiz.

Ağızdaki yaraların sebebi gluten mi?

Ortada hiçbir neden yokken gluten hassasiyeti, size kilo kaybı ve kilo artışı yaşatabilir. Bu kayıp veya artışları yaşama sebebiniz, rahatsız edici metabolizma bozukluklarından dolayıdır. Ani kilo değişimleriniz, hoşunuza gitmeyecek sağlık problemlerine yol açabilir. Gluten hassasiyetinin yanı sıra, probleminiz çeşitli bağırsak semptomlarıyla ilgili olabilir ve gluten duyarlılığını beraberinde getirebilir.

Ağızdaki yaraların sebebi gluten mi?

Gluten hassasiyetinin hormonal bozuklukla arasında direkt bir ilişki vardır. Ayrıca gluten duyarlılığı nedeniyle, düzensiz adet döngüsü, ani kilo dalgalanması, hormonal sendromlar ve uyku bozuklukları meydana gelebilir. Gluten hassasiyeti nedeniyle ortaya çıkan hormonal bozukluklara, ergenlik döneminde, menapoz ve hamilelikte daha çok rastlayabilirsiniz. Bu semptomların kadınlar arasında daha fazla belirgin olduğunu unutmayalım.