BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Ağız ve diş sağlığında otomasyon devri

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ağız ve diş sağlığı merkezi'ne kurulan yeni otomasyon sistemiyle diş hekimi,hastalarını kontrol edecek.

Abone ol

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne kurulan yeni otomasyon sistemiyle diş hekimi, muayene edeceği hasta hakkındaki bütün bilgileri elektronik ortamda görebilecek.

Düzenlenen tanıtım toplantısında sistem hakkında bilgi veren Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Zindankale Ağız ve Diş Merkezi olarak devraldıkları merkezi kısa sürede elden geçirdiklerini ve daha modern bir mekan haline getirdiklerini söyledi. Küçükkendirci, "Daha önce 10 ünit olarak hizmet veren merkezimizi, yaptığımız düzenlemelerle 52 ünite çıkardık. Hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet vermek için ise Türkiye'de ilk kez uygulanan bir hasta otomasyon sistemi kurduk. Bu sistem sayesinde diş hekimi, muayene ettiği hasta hakkındaki bütün bilgileri, önünde duran dijital ekran sayesinde görebilecek. Ayrıca hastanın sağlık geçmişi, daha önce çektirdiği röntgen ve tedavileri de bu ekran sayesinde görebilecek. Ayrıca tedavi amaçlı istenen röntgenler, hekimin herhangi bir evrak doldurmasına gerek kalmadan hastaya verilen barkodla çekilebilecek. Röntgenin çekilmesinin ardından ise hasta röntgeni beklemek zorunda kalmayacak ve röntgen online olarak hekimin önünde duran ekrana yansıyacak. Bu sistem sayesinde vakit olarak yüzde 40 bir kazanç sağlıyoruz. Hem hekimin ve hastanın evraklarla uğraşmasını engelleyeceğiz, hem de röntgen ve evraktan tasarruf etmiş olacağız. Sistem, yakın zamanda diğer ağız ve diş sağlığı merkezlerinde de kullanılmaya başlanacak" dedi.