BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Ağız kokusuna çözümü doktor açıkladı

Ağız kokusu genellikle dişeti, şeker hastalığı, akciğer enfeksiyonu gibi sebeplerden oluyor peki ağız kokusunu yok etmenin bilimsel yolu nedir.

Abone ol

Ağız kokusunun sebeplerinin başında diş sağlığı geliyor, hayli rahatsız verici olan ağız kokusu bilimsel yöntemlerle tamamen ortadan kaldırılabiliyor.

"Halitosis yani ağız kokusu, kendi başına bir hastalık olmasa da kişinin gündelik hayatını olumsuz yönde etkileyen sosyolojik bir problemdir" diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, ağız kokusu tedavisi için öncelikle ağız kokusu ölçümünün yapılması gerektiğini bunun ise ancak halitosis cihazları ile mümkün olabileceğini ifade etti.

AĞIZ KOKUSUNUN SEBEPLERİ

Ağız kokusunun fizyolojik ve patolojik nedenlerden kaynaklanabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, beslenme sonrasında ve sabah uyanıldığında karşılaşılan ağız kokusunun fizyolojik ağız kokusu olarak tanımlandığını ve bir hastalık belirtisi olmadığını ifade ederken, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların, dişeti hastalıklarının, diş çürüklerinin, şeker hastalığının (aseton kokusu gibi), böbrek yetmezliği (balık kokusu gibi) ve karaciğer yetmezliği gibi patalojik nedenli hastalıkların da ağız kokusuna neden olabileceğinin altını çizdi.

AĞIZ KOKUSU İÇİN ÖNCE DİŞ HEKİMİNİ GÖRÜN

Ağız kokusu problemi yaşayan bireylerin mutlaka bir diş hekimini ziyaret etmeleri gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, ağız kokusunun nedeninin doğru belirlenmesinin tedavinin en önemli aşaması olduğunu ve doğru tespit için öncelikle ağız kokusu ölçümlerinin yapılması gerektiğini belirtti.

AĞIZ KOKUSU ÖLÇÜMÜ

Ağız kokusunu ölçmek için kullanılan Halitosis Cihazı; ağız kokusu tedavisinin planlanmasında ve tedavi sonrası başarı sağlanıp sağlanmadığının belirlenmesinde de kullanılmaktadır diyen Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, cihazlarla kişiye özel ölçümler yapılarak ağız kokusu probleminin önüne geçilebildiğinin altını çizdi.